Obavijesti

News

Komentari 365

'Neće valjda policija ići protiv sebe kada smo najavili tužbu'

'Neće valjda policija ići protiv sebe kada smo najavili tužbu'
8

Mogu oni reći što žele, ali mi to guramo do kraja. Unutarnja kontrola već je bila u toj postaji kada su se i drugi žalili na brutalnost inspektora, ističe obitelj Azapović

VIDEO

Nismo ni očekivali da će Unutarnja kontrola policije poslana u PP Županja reći da su inspektori pretukli Marka. Pa neće valjda ići protiv sebe sada kada smo najavili tužbu. Mogu oni reći što žele, ali mi to guramo do kraja. Unutarnja kontrola već je bila u toj policijskoj postaji kada su se i drugi žalili na brutalnost inspektora, pa isto tako nisu ništa pronašli. Samo jednog su kao udaljili s dužnosti, ali je nakon nekog vremena vraćen i opet radi, kaže ogorčena obitelj Azapović.

U vrijeme održavanja tiskovne konferencije ministra MUP-a Ranka Ostojića su dobili poziv iz Državnog odvjetništva u Vukovaru da se jave na saslušanje povodom otvorene istrage vezane za iznenadnu smrt njihova sina i brata, 18-godišnjeg Marka Azapovića. 

- Ministar kaže kako u trenutku smrti nije bilo tragova nasilja na Marku i time dokazuje kako ne postoji poveznica između policijskog prebijanja i smrti. Pa Marka su pretukli 18. i 19.3., a umro je mjesec dana kasnije. Naravno da u trenutku smrti nije bilo tragova, ali ih je zato itekako bilo nakon policijskog saslušanja, što je evidentirao i liječnik. To ministar nije prokomentirao - kaže Markov brat Vjekomir Azapović, koji je također morao na saslušanje u Državno odvjetništvo gdje su odnijeli i svu medicinsku dokumentaciju. 

'Požalio se prijateljici da mu je loše i otišao je kući'

- Večer prije nego je umro Marko je sjedio s društvom ispred kuće na klupicama. Požalio se prijateljici da mu je loše i da mu se vrti u glavi, te da ga jako bole noge. Došao je rano kući i otišao spavati - prisjeća se mama Ana što su joj rekli Markovi prijatelji nakon sahrane. 

Obitelj odbacuje mogućnost da je Marko uzimao opijate jer se svakodnevno bavio sportom, igrao je nogomet za svoj klub i redovno je išao na liječničke preglede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 365
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...