Obavijesti

News

Komentari 80

'Nedopustivo je da novinari ne dobiju poziv za praćenje Vlade'

'Nedopustivo je da novinari ne dobiju poziv za praćenje Vlade'
1

Upozoravaju i kako je dnevni red sjednice objavljen tek nakon što je sjednica započela i to bez materijala koji su postali dostupni više od sat vremena nakon što je sjednica zaključena...

VIDEO

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u četvrtak je ocijenilo nedopustivim da novinari koji redovito prate rad hrvatske Vlade ne dobiju poziv za praćenje sjednice kao što se to danas dogodilo.  

Iz HND-a upozoravaju i kako je dnevni red sjednice objavljen tek nakon što je sjednica započela i to bez materijala koji su postali dostupni tek više od sat vremena nakon što je sjednica zaključena.

U priopćenju podsjećaju da se slično dogodilo i na sjednici Vlade održanoj 22. prosinca, no za tu je sjednicu, dodaju, makar poslan poziv novinarima - dan ranije.

Takvo ponašanje u HND-u drže podcjenjivačkim prema novinarima i građanima Hrvatske te pozivaju Vladu da novinarima na vrijeme najavljuje svoje sjednice i omogući im pristup svim materijalima sa otvorenog dijela sjednica kako bi mogli obavljati svoj posao.

HND i ovom prigodom ponavlja više puta javno izrečen zahtjev da se u Vladi i svim ministarstvima održavaju redovite konferencije za novinare kako bi novinari dobili priliku članovima Vlade postavljati pitanja od javnog interesa. Podsjeća da redovitih konferencija za novinare nema već godinama, a novinari su prisiljeni sačekivati premijera i ministre pred zgradom Vlade kako bi im "na prepad" pokušali postaviti neko pitanje, što je nedopustiva i ponižavajuća praksa.

"Podsjećamo premijera i ostale članove Vlade da novinari nisu puki prenositelji njihovih poruka, već im se mora omogućiti da u ime javnosti postavljaju relevantna pitanja i na njih dobivaju odgovore", naglasili su iz HND-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...