Obavijesti

News

Komentari 7

Neka iskoristi tko može: Vrlo toplo vrijeme očekuje nas još danas, ali i cijeli sljedeći tjedan

Neka iskoristi tko može: Vrlo toplo vrijeme očekuje nas još danas, ali i cijeli sljedeći tjedan

I idući tjedan na Jadranu će obilježiti većinom sunčano i vrlo toplo vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, od utorka mjestimice i jugoistočni, a u srijedu pod Velebitom prolazno i jaka bura

VIDEO

U nedjelju će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro mjestimice više oblaka, a lokalno i magla. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura, ponegdje na udare jaka, rijetko i olujna, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27 °C, u Dalmaciji malo viša, piše DHMZ

Zbog pojačane bure izdan je i žuti alarm za područje Dalmacije i Kvarnera.

- Nedjelja će na istoku Hrvatske proteći uz većinom sunčano vrijeme, no ujutro u Podunavlju moguće je mjestimice više oblaka, uglavnom u Posavini i kratkotrajna magla. Povremeno će puhati do umjeren sjeverozapadnjak uz koji će popodnevna temperatura biti malo niža od subotnje - od 22 do 24 °C. U središnjom Hrvatskoj podjednaka temperatura zraka, iako vjetar nešto slabiji, samo lokalno do umjeren sjeverni. Jutro i dalje razmjerno svježe, mjestimice uz maglu, a danju pretežno sunčano. Sunčano i na zapadu zemlje, na sjevernom Jadranu i vedro, no ujutro po kotlinama Like i Gorskoga kotara česta magla uz najnižu temperaturu zraka između 7 i 10 °C. Najviša pak dnevna od 19 do 23 °C u gorju te između 25 i 28 °C na moru. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeveroistočni vjetar, podno Velebita u noći i ujutro prolazno i jaka bura.  Jake bure i tramontane ponegdje će biti i u Dalmaciji uz umjereno valovito more. No i dalje će prevladavati više ljetni nego jesenski ugođaj, uz obilje sunčanog vremena i popodnevnu temperaturu zraka od 27 do 29 °C - prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

I na jugu Hrvatske pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. U prvom dijelu dana puhat će većinom umjerena bura koja će popodne prema otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak, prolazno na otocima i pojačan."

U ponedjeljak u većini zemlje vrlo toplo

Prevladavat će sunčano te u većini krajeva danju vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, lokalno s jakim udarima, popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 16 do 21 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C.

Bablje ljeto: Temperature i do 28°C, podno Velebita jaka bura
Bablje ljeto: Temperature i do 28°C, podno Velebita jaka bura

I sljedeći tjedan razmjerno toplo

- I idući tjedan na Jadranu će obilježiti većinom sunčano i vrlo toplo vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, od utorka mjestimice i jugoistočni, a u srijedu pod Velebitom prolazno i jaka bura. Na kopnu će pak sredinom tjedna zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, bit će oblačnije, ponegdje uz mogućnost za malo kiše, a i temperatura će biti malo niža. Prije toga pak pretežno sunčano i vrlo toplo, ujutro mjestimice i maglovito, posebice u utorak - prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

A ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)