Obavijesti

News

Komentari 110

'Neka se Petrov prisjeti svega i govori o onome koga je zvao...'

'Neka se Petrov prisjeti svega i govori o onome koga je zvao...'
1

Čelnik Mosta Božo Petrov tvrdi kako je premijer Andrej Plenković doveo odvjetnika Borisa Šavorića, koji je sudjelovao u pisanju lex Agrokor, u Banske dvore i predstavio ga kao osobu od osobnog povjerenja.

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu rano ujutro prije sjednice Sabora sastao se sa svojim zastupnicima i predstavio im Darka Horvata za novog ministra gospodarstva te Tomislava Tolušića za potpredsjednika Vlade.

Potporu od njih je dobio, a svi detalji, rekao je, čut će se u 13 sati na Odboru za gospodarstvo. Plenković, naime, tada ponovno dolazi u Sabor gdje će i na Odboru predstaviti ova dva kandidata.

Plenković je uputio i poruku čelniku Mosta Boži Petrovu koji tvrdi da je Plenković doveo odvjetnika Borisa Šavorića u Banske dvore kao osobu od povjerenja.

- Neka se Božo Petrov dobro prisjeti svega i neka govori o onome koga je on zvao - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petrov: Nećemo komentirati HDZ-ove spinove

Čelnik Mosta, pak, odbio je komentirati Plenkovićevu izjavu. A prepucavanja između HDZ-a i Mosta, donedavnih koalicijskih partnera čak dva puta, ne prestaju.

- Nećemo komentirati HDZ-ove spinove - kazao je Petrov.

vlada


Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja poručuje da se zna kada je Most izašao iz Vlade te da je sve jasno.

- A kada su izabrani savjetnici, neka Plenković odgovori - rekao je Grmoja.

Na pitanje novinara zašto ranije nisu izašli s informacijama koje su imali, Grmoja je kratko rekao kako su sve rekli. 

 

Grbin: Treba rasvijetliti i ulogu Bože Petrova u ovoj aferi 

SDP-ov Peđa Grbin poručio je u srijedu novinarima u Saboru, govoreći o aferi Hotmail, kako je Andrej Plenković zadnji koji bi bilo kome trebao postavljati bilo kakva pitanja. 

- Na njemu je da konačno da jasne odgovore o svojoj ulozi u svemu tome. Ako i možemo prihvatiti da je snimanje predizbornog spota u Šavorićevom uredu koincidencija, iako mi je u to vrlo teško povjerovati, onda činjenica da je on svog "schul-kolegu" doveo na sastanak i predstavio kao osobu od povjerenja sigurno nije slučajnost. Plenković je zadnji koji bi se trebao skrivati iza bilo koga - poručio je.


No, paralelno je naglasio i kako treba rasvijetliti ulogu čelnika Mosta Bože Petrova koji je šutio godinu i tri mjeseca.

- Šutio je kada se taj sastanak događao, šutio je kada je pukla cijela afera oko Agrokora, šutio je kada smo u Saboru govorili da jedan odvjetnički ured koji je u sukobu interesa radi na izradi lex Agrokor, iako je već tada znao da je predsjednik Vlade tu osobu predstavio kao osobu od povjerenja. Šutio je kada smo u Saboru ukazali da je na mail serveru tog odvjetničkog ureda račun na koji se pojavljuju potraživanja izvanrednoj upravi pod ravnanjem Ante Ramljaka, šutio je kada su svi mediji jedno šest mjeseci pisali o ulozi Borisa Šavorića i njegovog ureda, šutio je kada su objavljeni ugovori krajem prošle godine, a šutio je čak i kada je pukla afera hotmail i kada se saznalo za grupu Borg i tzv. Šavorićev zakon - nabrojao je Grbin.

Dodao je kako je Petrov  progovorio tek kada ga je jedan tjednik imenom i prezimenom stavio na taj sastanak. 

- Ako to nije dvoličnost, onda ne znam što je - poručio je dodavši kako Petrov mora reći zašto je šutio, na isti način na koji Plenković mora dati odgovore. 

- To je nevjerodostojna politika, potpuno suprotna onome što Petrov i Most propagiraju od trenutka kada su kod javnog bilježnika ovjerili svoje potpise, tvrdeći jedno, a nakon samo par mjeseci napravivši sasvim drugo - rekao je Grbin.

Naglasio je kako mu je, nakon svega ovoga teško zamisliva suradnja s Mostom. 

- Moje povjerenje u njih je poljuljano jer kontinuirano jedno govore, a drugo rade. Istinu priznaju tek kada ih se nedvojbeno suoči s time da su nešto poduzimali. Osoba od povjerenja Petrova i Mosta, državna tajnica Sanja Mišević u Ministarstvu pravosuđa, kontinuirano prima mailove skupine Borg. Što je to nego dvoličnost - istaknuo je Grbin. 

Beljak: Ne znam je li Most odgovoran, sve je moguće

Šef HSS-a Krešo Beljak ne zna snosi li i Most dio odgovornosti u ovoj aferi oko Agrokora, no ističe kako je sve moguće.


- Teško mi je reći, nisam baš vidio da su oni bili u nekim prepisakama, ali sve je moguće. Bili su dio vladajuće većine i od toga ne mogu pobjeći. Oni su ti koji su doveli i Kramarka i Plenkovića, odnosno HDZ dva puta na vlast - istaknuo je dodajući kako mu je teško povjerovati da nitko ništa nije znao oko pisanja lex Agrokora.


- Radi se o teškom zakonu, vrlo vjerojatno su svi oni koji su bili zainteresirani znali. Neki put napravite gluposti u životu od kojih se ne možete oprati, pa  tako se ni političari ne mogu oprati od stvari koje su znali, a nisu reagirali. Tko je tu točno kriv, ja ne mogu tvrditi - poručio je Beljak.

 


Naglašava kako će odgovore na ta pitanja morati dati nadležne institucije kada dođe vrijeme za to. 


- A vrjeme će doći uskoro. Vidimo da se grupiraju ljudi koji nisu Plenkovićevi u Vladi. Horvat je igrač Karamarka, vraća se neka druga ekipa i mislim da su Plenkovićevi dani odbrojani i samo je pitanje kad će ga HDZ smijeniti - rekao je.


Što se tiče situacije u Agrokoru, poručio je kako je HSS predlagao da se stvari prepuste tržištu, ali kontrolirano od strane države. Grupa Borg, kaže, ovim zakonskim rješenjem ostvarila je američki san u Hrvatskoj. 


- Postojeći zakoni su bili dovoljno dobri, trebalo je regulirati određene stvari, ali da se ide u ovakvo zakonsko rješenje koje je omogućilo pojedincima da zarade 500 milijuna kuna, to ne može biti dobro ni za državu, ni Agrokor, dobavljače, nagodu, za nikoga osim za gospodu iz ove prepiske koji su lijepo i u vrlo kratkom vremenu ostvarili američki san u Hrvatskoj - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag