Obavijesti

News

Komentari 46

Nekad je bilo "Svi smo mi Tony Cetinski". A što će biti danas?

Nekad je bilo "Svi smo mi Tony Cetinski". A što će biti danas?
1

Prije dvije godine pjevač Tony Cetinski bio je simbol antivakserskog pokreta i otpora pandemijskim mjerama. Uskok je sada Tonyja Cetinskog naveo uz 232 osobe koje su kupovale lažne Covid potvrde o cijepljenju.

VIDEO

"Svi smo mi Tony Cetinski", orilo se prije dvije godine na Festivalu slobode u Dubrovniku među stotinama prosvjednika protiv Covid mjera koji su poznatog pjevača slavili kao simbola antivakserske kampanje.

Tony Cetinski puštao je glazbu na zagrebačkom prosvjedu i dobio ovacije tisuća okupljenih, drugi puta prosvjednike je pozdravio parolom na Instagramu "Bravo narode! Napokon!", uz prigodnu poruku: "Moji budni i slobodni ljudi! Bogu hvala! Jel to bilo teško?". 

Danas se Tony Cetinski spominje među 232 osobe koje su kupile lažnu Covid potvrdu o cijepljenju. Ponosno se hvalio da se neće cijepiti, podržavao druge u prosvjedima protiv cijepljenja, ali je zato u tišini navodno kupio potvrdu da se cijepio. Kako bi mogao nastaviti s normalnim aktivnostima.  "Jel to bilo teško?".

Varanje države

I tako, narod koji je odrastao na legendama o hajducima i uskocima,  slavio "heroje, a ne zločince", veličao odmetnike i bjegunce od zakona, kao i sve one koji su prkosili državi ili policiji ili civilnoj zaštiti, narod koji živi na mitovima o Čarugi i Anti Gotovini, sada je spao na Tonyja Cetinskog.

Varanje države odavno je na ovim prostorima postalo "ordenom časti".

Utaja je stil života, korupcija je način ponašanja, oblik vladanja i upravljanja, muljanje je svakodnevna aktivnost, a licemjerje najbolji recept za preživljavanje, a i napredovanje.

Uostalom, HDZ je istovremeno generator korupcije i predvodnik borbe protiv korupcije, pa zašto onda Tony Cetinski ne bi bio predvodnik antivakserskog pokreta i muljator koji plaća lažne potvrde o cijepljenju?

Bioteroristi

Pa kao takav, necijepljen, ali opskrbljen potvrdom, predstavlja zdravstvenu prijetnju društvu, kao potencijalni širitelj zaraze i "bioterorist".

Nekad se vikalo "Svi smo mi Mirko Norac", pa su ušutili kad je Norac osuđen zbog ubojstva starice metkom u potiljak. Vikalo se "Svi smo mi Ante Gotovina", dok je general svoju nevinost dokazivao petogodišnjim bijegom od policije, financiranom iz još neotkrivenih izvora. A prije dvije godine antivakseri su vikali "Svi smo mi Tony Cetinski", dok se Tony naslikavao uz prosvjednike, sređujući sa strane svoju potvrdu o cijepljenju.

Parole o slobodi

Cetinski je ostao vjeran svojim principima da se ne želi cijepiti, ali ipak ne toliko da ostane uz svoje antivaksere i da ostane bez potvrde koja bi mu omogućila nastavak privatnog i poslovnog života.

I to se valjda uklapa u one parole o "slobodi".

Sloboda da se mitom domogne prave slobode.

Sloboda izbora

Kad su Cetinskog pitali zašto nije bio na drugom antivakserskom prosvjedu u Zagrebu, odgovorio je kratko: "Sloboda izbora".

Vjerojatno je i korupcija u ovoj državi stvar izbora, pa je Tony Cetinski, zajedno s još dvjestotinjak drugih osoba i poznatih ličnosti - uz možda još stotine takvih slučajeva koji još nisu otkriveni - odlučio iskoristiti svoju slobodu da se domogne lažne potvrde. Koja bi mu osigurala pravu slobodu.

Baš kao što se u ovoj državi slobodno namještaju natječaji, dodjeljuju poslovi, uzima mito, pogoduje stranačkim ljudima ili moćnicima, pa čak i rutinski oduzima drugima njihova sloboda... 

Hrvatski narod oduvijek voli slobodu. A naročito slobodu prkošenja državi koju je tisuću godina sanjao. 

Uskok tvrdi da je Tony Cetinski nabavio lažnu potvrdu o cijepljenju. Iako bi mu se više isplatilo da je nabavio pravu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa