Obavijesti

News

Komentari 237

Fatalna bankarica fra Šime Nimca na sudu je nosila Pradu

Fatalna bankarica fra Šime Nimca na sudu je nosila Pradu
14

Atraktivna plavokosa Splićanka na glasu je da ne štedi na “krpicama”, pa je tako uz jarkožutu haljinicu izabrala Yves Saint Laurent zlatne štikle i klasičnu svijetlosivu Prada torbicu...

VIDEO

Besprijekorno dotjerana i dobro raspoložena nekadašnja bankarica fra Šime Nimca, Jasmina Bilonić (46), u utorak ujutro stigla je na Općinski građanski sud u Zagrebu.

Do Palače pravde dovezao ju je taksi. Atraktivna plavokosa Splićanka na glasu je da ne štedi na “krpicama”, pa je tako uz jarkožutu haljinicu izabrala Yves Saint Laurent zlatne štikle i klasičnu svijetlosivu Prada torbicu, a preko ramena ležerno je prebacila bijeli sako. Bivša direktorica Sektora za privatno bankarstvo Splitske banke, nepravomoćno osuđena na godinu i devet mjeseci zatvora zbog malverzacija crkvenim novcem, na sudu je svjedočila o pozajmici u iznosu od 1,5 milijuna kuna koju je fra Šime dao prijatelju Ivanu Validžiću.

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Baške Vode traži da joj Validžić vrati taj novac. Lijepa bankarica ispričala je da je Validžiću novac u gotovini dao osobno fra Šime Nimac u kolovozu 2012. godine u zagrebačkoj bolnici u kojoj se u to vrijeme liječio vlasnik Frumentuma.

Nije znala je li Validžić vratio išta od tog duga ni koliko. Tvrdila je i da je ona u transakciji djelovala samo kao tehnička ispomoć klijentu banke. Rekla je i da kao direktorica ne vrši isplate te da u to vrijeme nije znala podrijetlo novca fra Šime Nimca.

- Znala sam da je riječ o svećeniku, on nema privatnog novca, sve je vlasništvo crkve - govorila je Bilonić.

Ležernim nastupom trudila se sakriti nesigurnost i nervozu. Porekla je navode fra Šime da je ona predala novac te da joj je Validžić na račun kamata isplatio tri rate u iznosu 22.000 kuna.

Torbica skuplja od 12.500 kuna

Klasična Pradina siva torbica kakvu je nosila Jasmina Bilonić stoji od 1680 eura, odnosno 12.600 kuna. Zlatne Yves Saint Laurent platforme koštaju oko 5000 kuna, a sunčane naočale Chloe su 1700 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 237
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.