Obavijesti

News

Komentari 8

Neke su seksualno zlostavljali: Iz sirotišta spasili 160 djece

Ondje su zatočene trudne mlade djevojke koje nakon poroda puštaju na slobodu, a njihova se novorođenčad ilegalno prodaje posvajateljima, u ropstvo...

VIDEO

Više od 160 djece spašeno je iz "tvornice za djecu" i iz dvaju neregistriranih sirotišta u glavnome nigerijskom gradu Lagosu, kazao je povjerenik za mlade i za socijalni razvoj u državi Lagos Agboola Dabiri. 

Otkrio je i da je kako su neka djeca i bebe bili seksualno zlostavljani. 

U Nigeriji odavno postoje takozvane "tvornice beba" u kojima zainteresirani mogu kupiti novorođenče ili dijete bilo koje starosti i spola. 

Nigerijske vlasti povremeno organiziraju pretres takvih mjesta. Ondje su zatočene trudne mlade djevojke koje nakon poroda puštaju na slobodu, a njihova se novorođenčad ilegalno prodaje posvajateljima, u ropstvo, za korištenje u tradicionalnim ritualima, a neka se krijumčare u europske zemlje zbog prostitucije.

Zadnji pretres jedne takve kuće bio je u veljači, kazao je Dabiri, dodavši da je tada spašeno stotinu djevojčica i 62 dječaka. 

"Djeca i tinejdžeri spašeni iz jedne takve 'tvornice beba' smješteni su u domove koje im je osigurala nigerijska vlada", kazao je. 

Godine 2013. iz slične je kuće na jugoistoku države Imo spašeno 17 trudnih tinejdžerica i 11 novorođenčadi. Djevojke su ispripovijedale da ih je silovao isti muškarac. 

Mafija koja trguje novorođenom djecom razgranata je u Nigeriji. Premda država svake godine otkrije nekoliko takvih "tvornica", istodobno niču nove. Većina kupaca su bračni parovi koji ne mogu imati djecu. Mnogi dolaze iz Europe i SAD-a, premda znaju da je riječ o ilegalnom i opasnom biznisu.

Nigerijski zakoni zabranjuju trgovinu ljudima, osobito djecom, no po izvješćima UNESCO-a ta je zemlja visokorangirana na globalnoj listi tog kriminalnog biznisa. Ondje se, prosječno svakodnevno proda desetero djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk