Obavijesti

News

Komentari 0

Zračni prijevoznici otkazuju letove na Badnjak: Piloti se razboljevaju, omikron se širi

Zračni prijevoznici otkazuju letove na Badnjak: Piloti se razboljevaju, omikron se širi

Nagli porast slučajeva omikrona izravno je utjecao na naše letačke posade i voditelje naših operacija. Kao rezultat toga, morali smo, nažalost, otkazati neke letove, prioćio je United Airlines

VIDEO

Zračni prijevoznici United Airlines i Delta Air Lines objavili su u četvrtak da su otkazali na desetke letova na Badnjak jer je širenje omikron varijante utjecalo na njihove letačke posade i druge radnike.

United, čije je sjedište u Chicagu, otkazao je 120 letova za petak, a Delta sa sjedištem u Atlanti oko 90. Obje tvrtke rekle su da kontaktiraju pogođene putnike kako ne bi zapeli u zračnim lukama.

Lufthansa otkazuje letove oko Božića: Piloti su se razboljeli
Lufthansa otkazuje letove oko Božića: Piloti su se razboljeli

"Nagli porast slučajeva omikrona izravno je utjecao na naše letačke posade i voditelje naših operacija. Kao rezultat toga, morali smo, nažalost, otkazati neke letove i obavještavamo pogođene putnike prije njihova dolaska u zračnu luku", priopćio je United.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Delta navodi da je "iscrpila sve opcije i resurse, uključujući preusmjeravanje te zamjenu zrakoplova i posade kako bi se odvili redovni letovi, prije nego što je otkazano oko 90 letova za petak".

Delta je kao razloge navela moguće loše vremenske uvjete i utjecaj omikron varijante.

Izvršni direktor Delte Ed Bastian u utorak je pozvao Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) da ublaži smjernice za karantenu potpuno cijepljenih osoba do kojih je prodro koronavirus zbog utjecaja na radnu snagu zračnog prijevoznika. Bastian je pozvao da se period izolacije smanji s 10 na pet dana.

Broj hospitaliziranih koji su zaraženi omikronom manji je za 70 % u odnosu na ranije sojeve
Broj hospitaliziranih koji su zaraženi omikronom manji je za 70 % u odnosu na ranije sojeve

Taj zahtjev u četvrtak je ponovio Airlines for America, grupa koja predstavlja glavne teretne i putničke prijevoznike, a CDC-ju u srijedu je pisao i prijevoznik JetBlue.

CDC je u četvrtak objavio ažurirane smjernice za karantenu za zdravstvene radnike. Smanjio je period izolacije na sedam dana za radnike koji su bili pozitivni na koronavirus, ali asimptomatski no za izlazak iz karantene potreban im je negativan test.

I Lufthansa otkazala letove, piloti se razboljeli

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa morao je otkazati nekoliko interkontinentalnih letova tijekom božićnog razdoblja jer je više pilota te zrakoplovne kompanije bolesno.

To je posebno utjecalo na letove prema Bostonu, Houstonu i Washingtonu u razdoblju od 23. do 26. prosinca, kazao je u četvrtak glasnogovornik tvrtke, objasnivši da se letovi mogu lagano ponovno rezervirati.

Kompanija je osigurala mjere kako bi se situacija izbjegla, „no to nije bilo dovoljno s obzirom na iznimno visoku stopu zaraženih”, dodao je.

Glasnogovornik nije rekao ima li visoka stopa oboljelih veze s intenzivnijim širenjem koronavirusa, što je rezultat novog omikron soja. Rekao je da nije upućen u prirodu bolesti među pilotima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a