Obavijesti

News

Komentari 72

Ovog vikenda posljednji veći snijeg ove zime, pripremite se

Ovog vikenda posljednji veći snijeg ove zime, pripremite se
17

Očekuje se kako bi tijekom dana moglo pasti od 5 do 20 centimetara snijega. Snijeg će nastaviti padati tijekom jutra u petak te bi tijekom dana trebao slabjeti

VIDEO

Zima još ne odustaje. Snijeg od četvrtka navečer pada u Lici i Gorskom Kotaru, na širem području Zagreba te u središnjoj Slavoniji. Pahulje su zabijelile i središnju Istru i Sjeverni Jadran. Očekuje se kako bi tijekom dana moglo pasti od 5 do 20 centimetara snijega, a temperature u petak će se kretati od minus 4 do 0 na kopnu, a u Slavoniji i na sjevernom Jadranu od 0 do 5 stupnjeva Celzija. U Dalmaciji će biti između 8 i 13 stupnjeva, s mjestimičnom kišom i ponegdje grmljavinom. 

Snijeg će nastaviti padati tijekom jutra u petak te bi tijekom dana trebao slabjeti, no prema večeri i u noći na subotu ponovno će jačati. Ipak, meteorolozi najavljuju kako bi ovaj duži snježni val mogao biti posljednji ove zime. 

Na A6 zimski uvjeti, promet otežan zbog bure

Zbog bure, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, voze starom cestom D3 kroz Gorski kotar uz obaveznu zimsku opremu. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog puta prema Rijeci i obrnuto, javlja HAK.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, te Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog snijega se otežano vozi u Gorskome kotaru, Lici, Istri, u Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u Slavoniji. Iz HAK-a vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo1 u oba smjera te na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Lici i na Hrvatskom primorju. 

U Istri je obavezna zimska oprema na području Pazina, Tinjana, Buzeta, Motovuna, Karojbe, Svetog Petra u Šumi, Gračišća, Cerovlja, Poreča, Žminja, Lupoglava, Učke i Ćićarije te na državnoj cesti D21 Baderna-Ponte Porton i županijskoj ŽC5041 Kukci-Vižinada. 

ZET obustavio neke autobusne linije

Promet na području Zagreba teče sporije te su zbog snijega obustavljene sljedeće autobusne linije. 

135 (Črnomerec – Graberje)

129B (Mandaličina – Vrhovec)

142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina)

143 (Vrapčanska aleja – Orešje)

Autobusna linija 164 (Savski most-Horvati) je skraćena do starog okretišta. Tramvaji za sada prometuju bez poteškoća.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije