Obavijesti

News

Komentari 54

Nema popuštanja! Dubravka kao od šale "mlati" muškarce

Nema popuštanja! Dubravka kao od šale "mlati" muškarce
4

Tajanstvena crnka bez koje ne prolazi niti jedan viteški turnir u zemlji je Dubravka Boroša (33). Priznaje kako je jednom slomila šaku, a umalo je ostala i bez prsta

VIDEO

Kad ova dama uđe u viteško borilište, neće maramom ispratiti svog viteza u borbu. Izvući će mač, zavitlati njime i sama krenuti u sraz.

Tajanstvena zgodna crnka bez koje ne prolazi niti jedan viteški turnir u zemlji je Dubravka Boroša (33). Članica je Družbe vitezova zlatnog kaleža iz Stubice.

- Kad sam na terenu, totalno se uživim u ulogu. Običaj je da se unaprijed dogovorimo kako će svaka borba teći, no mene nekako uvijek ponese atmosfera. Zaboravim na sebe i potučem se zaozbiljno - kroz smijeh govori Dubravka i priznaje da se u žaru borbe često ozlijedi. Mentoru je jednom slomila prst. Sama je slomila šaku, a drugi put je gotovo ostala bez prsta.

- Liječnici su ga jedva spasili. Već sam se oprostila s njim, no za divno čudo još je tu. Ali i tada, kad sam na jednoj ruci nosila zavoj, drugom sam se mačevala - kaže žustra Dubravka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od 17. godine trenira savate boks. Prije nekoliko godina bila je europska prvakinja, a prijatelj je u njoj primijetio “viteški materijal”.

- Vitezovi su me oduvijek zanimali. Bivši predsjednik udruge Tomislav Drempetić-Hrčić, prije desetak godina me vidio kako treniram i predložio mi mačevanje. Odmah sam se zaljubila. U međuvremenu smo počeli osnivati Družbu vitezova pa sam s dečkima trenirala srednjovjekovno mačevanje - prisjeća se Dubravka početaka.

Danas ona mlade generacije zagorskih vitezova, koji žele biti članovi Družbe vitezova zlatnog kaleža, uči mačevanju.

- Nekad s podsmijehom prihvaćaju to što im je žena mentor, no brzo ih naučim koga moraju slušati. Na čuđenje nailazim i na turnirima. Svi se šokiraju kad među hrpu mladića uleti djevojka i počne ih mlatiti - smije se Dubravka.

Za viteške dvoboje živi. Kondiciju održava boksom, a problem joj ne predstavlja ni mač, koji može težiti i do tri kilograma. Priznaje da se neće prestati boriti dok može pobijediti dečke.

Muškarci je poštuju jer je hrabra ratnica

Na viteškim turnirima Dubravka često glumi Crnu kraljicu, zloglasnu Barbaru Celjsku.

- Inače radim na Medvednici pa je bilo nekako prirodno da uzmem njenu ulogu. A i odgovara mi temperamentom. Već sam se saživjela s njom - priznaje. Vitezovi iz njezina društva vide je kao ravnopravnu.

- Bez problema se nosi s muškom konkurencijom. Malo tko je može pobijediti. Iako je djevojka, nema popuštanja - kaže Ivan Štefek iz Društva vitezova zlatnog kaleža iz Stubice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag