Obavijesti

News

Komentari 77

'Nema ultimatuma, s HDZ-om bi se u uskoro mogli dogovoriti'

'Nema ultimatuma, s HDZ-om bi se u uskoro mogli dogovoriti'
1

Mi s našim partnerima u HDZ-u razgovaramo. I uvjeren sam da ćemo dogovor postići u subotu. U subotu je sastanak na najvišoj razini - rekao je Ćorić...

VIDEO

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić rekao je u četvrtak, nakon razgovora s predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice u sjedištu HDZ-a, da su obavili završne razgovore i izrazio uvjerenje da će dogovor o koaliciji postići u subotu, kada će izaći s konkretnim rezultatima.

"Danas smo obavili završne razgovore. Uvjereni smo da ćemo dogovor postići već u subotu i izaći s konkretnim rezultatima. U subotu je sastanak na najvišoj razini", rekao je Ćorić novinarima nakon polusatnog razgovora u HDZ-u.

Dodao je i da će morati na sastanak doći bez predsjednika stranke Ivana Tepeša koji je imao operaciju slijepog crijeva.

Istaknuo je kako njegova stranka nikad nikoga nije ucjenjivala ili s nekim trgovala, već su željeli garanciju, koju su i dobili, da se zaustavi povratak na vlast "neokomunista Zorana Milanovića".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ćorić je rekao kako su ga danas u HDZ-u uvjerili da imaju volje i snage kao "lokomotiva" unutar Domoljubne koalicije i šire povesti ih u novu izbornu pobjedu. 

Ćorić je, upitan razgovara li s Antom Đapićem oko okupljanja desnice, potvrdio da vode razgovore s njim, ali i s drugim strankama. No, istaknuo je, njihov primarni cilj je dogovor s HDZ-om.

Naglasio je kako bi pravaški blok jedino mogao voditi HSP AS jer su oni, kako je rekao, po svim anketama peta politička snaga u zemlji, imaju 362 vjećnika, parlamentarni su u 18 županija i Gradu Zagrebu te u 12 županija čine parlamentarnu većinu. "HSP AS je vlast od Iloka do Mljeta i vlast tretiramo tako da služimo građanima, a ne da dijelimo beneficije i sinekure", rekao je.

Ćorić je kazao i da mu je teško govoriti o HSP-u Daniela Srba jer on nema političku težinu. Rekao je da sa Srbom ne razgovara, "ne zato što ima ružno prezime, nego zato što nema političku težinu".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a