Obavijesti

News

Komentari 14

'Nemam mentalni sklop da sve to za što me terete i napravim'

'Nemam mentalni sklop da sve to za što me terete i napravim'
3

Nepravomoćnom presudom Đurović je bio osuđen na 15 godina zatvora. Vrhovni sud kaznu je podigao na 25 godina. Vijeće će odlučivati o njegovoj žalbi na kaznu

VIDEO

Poštovano sudsko vijeće već pet godina ja sam zatočenik i talac hrvatskog pravosuđa. Ja nemam mentalni sklop da počinim kaznena djela za koje me terete. Osuđen sam na doživotni zatvor, na tihu smrt, kazao je Slobodan Đurović sudskom vijeću Vrhovnog suda. Vijeće će odlučivati o njegovoj žalbi na kaznu od 25 godina na koliko je drugostupanjskom presudom osuđen zbog poticanja Roberta Matanića na ubojstvo Ive Pukanića. 

Nepravomoćnom presudom Đurović je bio osuđen na 15 godina zatvora. Vrhovni sud kaznu je podigao na 25 godina. Kako je riječ o kazni dugotrajnog zatvora ostala mu je još jedna mogućnost žalbe. Đurović i njegovi odvjetnici danas su istaknuli kako nije točno da se nije branio alibijem. 

- Od početka sam tvrdio da sam cijelo vrijeme bio u Srbiji. Državno odvjetništvo uništilo je moj alibi jer je zabranilo istražnoj sutkinji da pribavi izlist mojih telefonskih kontakata što je uporno tražila moja obrana - rekao je Đurović. Ispis su dobili tek tijekom suđenja kada je mobilni operater već izbrisao dio kontakata.

Đurovićevi branitelji Rajko Mlinarić, Krešimir Vilajtović i Željko Žganjer istaknuli su da je krunski svjedok Tomislav Marijanović lažno svjedočio i da je riječ o krunskom lažovu, da Đurović tijekom proljeća i ljeta 2008. nije bio u Zagrebu, što je vidljivo iz nalaza telekomunikacijskog vještaka, pa tako nije mogao biti niti u Gombaševoj ulici i tamo razgovarati s Robertom Matanićem niti mu reći da Sreten Jocić nudi 1,5 milijun eura za likvidaciju Ive Pukanića. Obrana je zatražila od Vrhovnog suda da ukine presudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sreten Jocić, kome u Beogradu sude za isto kazneno djelo, pušten je iz pritvora - istaknuo je Rajko Mlinarić rekavši vijeću kako je ovo posljednja prilika Đuroviću da dobije pošteno i pravično suđenje. 

Branitelji Roberta Matanića, koji je drugostupanjskom presudom osuđen na 35 godina robije, te Bojana Gudurića, koji je drugostupanjskom presudom dobio 33 godine, u žalbi su iznijeli novi dokaz. Pozvali su se na pravomoćnu presudu Općinskog suda u Sisku u kojoj je Robert Matanić dobio godinu dana jer je kod prijatelja u Donjem Vukojevcu početkom listopada 2008. sklonio pušku koja je tamo nađena 30. listopada. Gudurić je osuđen jer je s tom istom puškom 23. listopada 2008. na krovu zgrade u Palmotićevoj 3 stajao spreman ubiti Pukanića ako zakaže bomba Željka Milovanovića. Branitelji tvrde: „ako je ta puška bila u garaži Darija Anića kako je onda Gudurić s njom mogao biti na krovu“. 

Robert Matanić i Slobodan Đurović uhićeni su 29. listopada 2008., a Gudurić, koji je u Srbiji osuđen zbog sudjelovanja u razbojničkom prepadu, predao se pred početak suđenja. Tužiteljstvo tvrdi da je u tom predmetu riječ o podmetanju Roberta Matanića koji je tijekom suđenja tvrdio da je pušku u garažu stavio neodređenog dana 2008. pa kasnije u obrani rekao početkom listopada iste godine. Uskok traži da Vrhovni sud, koji nema rok u kojem mora odlučiti o zadnjoj tužbi optuženih za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, odbaci njihove žalbe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1