News

Komentari 85

'Nemam potvrdu da me žele smijeniti, imam podršku'

'Nemam potvrdu da me žele smijeniti, imam podršku'

Ministar zdravstva je pod pritiskom nakon što je buknula afera s izradom platforme Cijepise, a počelo se pričati i o njegovoj smjeni. On kaže da se čuo s Plenkovićem i da ima podršku

Nemam potvrdu da me žele smijeniti. Uvjeren sam da imam podršku za nastavak provođenja reformi. Spreman sam ih poduzeti uz podršku svih, rekao je  ministar Beroš za Index.

Zbog afere s platformom Cijepise, već par dana se šuška o njegovoj smjeni, a on kaže da ne zna tko je to pokrenuo. 

- Mislim da nije nitko iz vlade. Premijer i vlada su odlučni u namjeri da se reforme u sustavu zdravstva provedu. Sazrelo je vrijeme za promjene - objasnio je i dodao da je reformu zdravstva trebalo primijeniti prije koronavirusa. 

- Dosadašnji ministri zdravstva ni u normalnim vremenima nisu provodili reforme. Vjerujem i nadam se da ću i uz covid-krizu uspjeti utemeljiti reformu - rekao je Beroš.

Nakon što se jučer saznalo da USKOK češlja ugovore između Ministarstva zdravstva i tvrtkom koja je radila platformu Cijepise, čuo se s premijerom Plenkovićem.

- S premijerove strane sve je bilo konstruktivno i predano kao i uvijek. Već neko vrijeme mi on jasno govori da imam njegovu podršku za reforme. Reforma od 12. mjeseca ne stoji u ladici, nego je na stolu i ona se dorađuje i priprema, vode se intenzivni razgovori o njoj -  kazao je Beroš i dodao: 

Zamolit ću da točka o osnivanju međuresorne radne skupine bude na sljedećoj sjednici vlade.

 

 

 

 

Najčitaniji članci