Obavijesti

News

Komentari 120

'Nemamo skokova, oboljelih ne bi trebalo biti više nego jučer'

'Nemamo skokova, oboljelih ne bi trebalo biti više nego jučer'
1

Ministar Beroš u obilasku Splita rekao je da jutros nije bilo skokova u brojevima zaraženih i da broj oboljelih, ako sve bude u redu, ne bi trebao biti veći od jučerašnjeg

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je jutros u Splitu da rast broja oboljelih od korona virusa, ako sve bude po planu, neće biti veći od jučerašnjeg, eventualno za 1 ili 2 pacijenta. Nije imao točne brojke o novom broju oboljelih jutros, ali je istaknuo da tijekom jutra nije bilo većih skokova.

Pogledajte Beroševu izjavu iz Splita

U Splitu je govorio o covid ambulantama koje kreću s radom od ponedjeljka. Istaknuo je da je njihova svrha da se odterete kliničke ustanove, a da će u radu participirati oko 200 liječnika obiteljske medicine.

Govoreći o turistima, rekao je da bez obzira na zemlje iz koje dolaze turisti, opreza uvijek treba biti. Kaže da nije jako zabrinut, ali da se moramo otvoriti.

- Raste broj turista, ali imamo epidemiološku situaciju koja je pod kontrolom - rekao je Beroš.

Komentirao je ponovno slučaj Doma za starije i nemoćne u Splitu te ponovno istaknuo da iako su sve mjere tada definirali, djelatnici koji su bili asimptomatski su unijeli virus u dom i to nisu mogli predvidjeti. Dodao je da se takva situacija događala diljem Europe.

Rijetko tko je mogao u tom trenutku, znajući ono što se tada znalo općenito o situaciji s virusom, spriječiti njegov ulazak u domove za starije. Krive su specifične okolnosti nove globalne pandemije i epidemije koje su se desile u svijetu - rekao je Beroš.

U Splitu je s Berošem i njegov sin, a Beroš koji je u kampanji je rekao da mu je podrška obitelji vrlo bitna te da mu je drago da je i sin s njime.

I u Hrvatskoj uskoro očitavanje radioloških nalaza na daljinu
 

Novinare je zanimalo i kada će se izjednačiti koeficijenti radiologa koji rade u domovima zdravlja s njihovim kolegama zaposlenima u bolnicama, uz podsjećanje da tog kadra nedostaje, a ministar je izjavio kako je u novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti omogućeno planiranje kadrovskih potreba. Spremna je nova uredba o određivanju koeficijenata koja će riješiti i ostala pitanja, no, podsjetio je, u situaciji koronakrize je punjenje proračuna usporeno.

"Razgovaramo sa stručnim radiološkim društvima, a činjenica je da u Europi postoje specijalizirane tvrtke koje očitavaju radiološke nalaze na daljinu, putem interneta. To možda sada izgleda svemirska tehnologija, no to je već prisutno na svjetskom nivou. Takav model za područja koja nemaju dovoljno radiologija planiramo uvesti u Hrvatsku. Već smo održali nekoliko sastanaka", rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa