Obavijesti

News

Komentari 20

Neobični 'psi čuvari': Kuću mu štite dva agresivna krokodila

Neobični 'psi čuvari': Kuću mu štite dva agresivna krokodila
4

Awirut Nathip prije 15 godina odlučio je kupiti neobične čuvare. Agresivne ljubimce kada je vruće i do 10 puta dnevno zalijeva vodom jer su na vrućini još agresivniji

VIDEO

Awirut Nathip ne treba alarmni sustav jer njegov dom čuvaju dva krokodila. Tvrdi da se u 15 godina otkad ima neobične čuvare ni jedan provalnik nije usudio prići blizu njegova doma. U gradu Phitsanuloku na Tajlandu gdje živi s obitelji provale su česte, ali on zahvaljujući savršenom sigurnosnom sustavu nema takvih problema.

Kao i svi drugi ljudi, on i njegova obitelj su se do prije 15 godina brinuli za sigurnost, a onda su kupili Thonga i Ngena. Nakon toga, nitko se nije usudio doći nepozvan. Razlog su vrlo agresivni 'psi čuvari', posebno tijekom vrućih, ljetnih dana. 

Na vrućini postaju agresivniji

Kako bi ih zadržao pod kontrolom i osigurao da ne postanu frustrirani zbog nepodnošljive vrućine, Awirut krokodile polijeva hladnom vodom barem deset puta dnevno. Ponekad ih pusti da se rashlade u njegovom klimatiziranom uredu. Ipak, Ngen koji je agresivniji vrijeme provodi u jarku pored kuće, dok manje agresivni Thong bude u dvorištu. 

- Ako smo na katu, on će doći i leći pred vrata. Uopće nismo zabrinuti, nitko se kraj njega ne bi usudio ući u kuću - rekao je Awirut.

Iako neki tvrde da su zbog krokodila u opasnosti ne samo Awirut i njegova obitelj, nego i susjedi, oni zapravo odobravaju ovu neobičnu metodu zaštite i osjećaju se sigurno u blizini grabežljivaca, piše Oddity Central.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.