Obavijesti

News

NEOmoguća misija 2: Hyundai s Neretve ponovno je kao nov

NEOmoguća misija 2: Hyundai s Neretve ponovno je kao nov
22

Iz doline Neretve, točnije iz mjesta Baćina pored Ploča vučnom službom u AutoZubak Neostar servis stigao je treći automobil za popravak u akciji NEOmoguća misija 2

Vlasnik vozila Hyundai Accent iz 1998. godine Nenad Krsteski svojom životnom pričom dirnuo je članove žirija koji su upravo njegovo vozilo odabrali za posljednji makeover. Četveročlana i skromna obitelj unatoč svim problemima nastoji zadržati optimizam stoga ih je vijest o makeoveru limenog ljubimca posebno obradovala. Tim više jer vlasnik vozila nerijetko završi na hitnom prijemu radi teškog zdravstvenog stanja zbog čega im je vozilo neophodno za odlazak liječniku budući su udaljeni više od 5 kilometara od najbliže bolnice. Da će na vozilu biti puno posla dala je naslutiti i sama činjenica kako je na popravak iz Ploča transportirano šlep službom ORYX Asistencije.

Detaljna dijagnostika u servisu

Trula limarija, hrđav krov, tapecirung koji otpada, krov koji prokišnjava, hauba dokrajčena korozijom, stare gume opasne po život... samo su dio oštećenja koje je prilikom dijagnostike u AutoZubak Neostar servisu detektirao servisni savjetnik Vladimir Vuković. Uočeno je kako je i podvozje automobila u katastrofalnom stanju, a ispod haube dokrajčene hrđom bio je motor iz kojega je ulje curilo na sve strane. Izrazito loše kočnice predstavljale su veliku opasnost u slučaju ovoga vozila jer je zaustavni put kočenja drastično povećan čime je vozilo predstavljalo potencijalnu opasnost za ostale sudionike u prometu ali i za vozače koji su upravljali srebrnim Hyundaijem. Primijećeno je kako su i sva četiri amortizera vozila potpuno istrošena što je servisere dovelo do zaključka kako će pri ponovnom sastavljanju automobila biti nužno ugraditi čitavu gomilu novih dijelova.

 

Izvršeni popravci

Posljednji automobil ujedno se pokazao kao najveći mehaničarski izazov zbog brojnih kvarova uočenih tek prilikom rastavljanja vozila čija je ukupna vrijednost procijenjena na svega 400 kuna. Popravak limarije i lakiranje svih elemenata, zamjena zupčastog remena, akumulatora, ulja, svjećica, amortizera, zamjena prednjih i stražnjih kočionih obloga... samo su mali dio dorada i novih dijelova ugrađenih u vozilo staro 18 godina. S višestruko uvećanom tržišnom vrijednosti nakon makeovera u akciji NEOmoguća misija 2, ključ srebrnog Hyundaija vraćen je sretnom vlasniku koji je na dan primopredaje vozila osim leptirića osjećao i popriličnu tremu. Vidno razdragani Nenad Krsteski od srca se zahvalio serviserima te krenuo put Dalmacije uz komentar kako nije samo jedno vozilo spašeno od propadanja nego i jedna obitelj. 

Makeoverom trećeg automobila završena akcija NEOmoguća misija 2


Primopredajom trećeg automobila uspješno je završena akcija NEOmoguća misija 2 u sklopu koje su spretni servis za sve marke vozila AutoZubak Neostara besplatno dotjerali tri automobila koja su sada puno sigurnija i udobnija za vožnju ali i estetski atraktivnija. Upoznali smo zanimljive vlasnike i čuli njihove priče u TV reportažama, a iz prve ruke doznali smo i vidjeli kako je organiziran posao u velikom AutoZubak Neostar servisu. Posljednju priču kao i reakcije dobitnika iz Ploča pogledati možete 25. svibnja u programu RTL Televizije iza 19:00 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.