Obavijesti

News

Komentari 81

Neopisiva tuga u Runovićima: Zoran i Mario bili su naši anđeli

Neopisiva tuga u Runovićima: Zoran i Mario bili su naši anđeli

Čuo se snažni tupi udarac koji je proparao noćnu tišinu. Potom se čuju jauci i jecaji, hitna, policija, vika i žamor... Cijelu noć tu je bio očevid, a onda je Runoviće ponovno obavila tišina, i tuga

VIDEO

- Nakon što smo izgubili Zorana, u petak popodne k njemu je otišao i naš Mario. Znate kako je u malim mjestima, mi se svi znamo, i mladi i stari. To je sve naša omladina, to su sve naša djeca - kažu nam mještani Runovića.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:17

To mjesto u Imotskoj krajini u tuzi je nakon prometne nesreće u noći na četvrtak, oko 00.40 sati. Golf, kojeg je vozio maloljetnik i u kojem su bili tinejdžeri u dobi od 15 do 17 godina, nakon blagog zavoja udario je u rubnik. Mladi vozač je zbog brzine i mokre ceste izgubio kontrolu. Silina udara u zid kuće bila je kobna za 16-godišnjeg Zorana J. koji je preminuo na mjestu. Njegova četiri prijatelja hitno su prevezena u KBC Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvoje ih je imalo lakše, dok su dva maloljetnika, među kojima je i vozač, zadobili teške ozljede. Jedan od njih, 16-godišnji Mario B., preminuo je u petak poslijepodne u bolnici. Inače, preminuli mladići, kao i oni lakše ozlijeđeni, bili su putnici u automobilu. I Zoran i Mario bili su srednjoškolci, učenici Obrtničke škole u Imotskom. Sva petorica su susjedi iz općine Runovići i te kobne noći vraćali su se iz susjedstva s proslave rođendana.

Tuga u Imotskom: Nogometaš (16) poginuo, četvero u bolnici
Tuga u Imotskom: Nogometaš (16) poginuo, četvero u bolnici

- Kiša u ovom kraju nije dugo padala. Svaki iskusni vozač zna da je prva kiša nakon duge suše najveća opasnost na cesti. Tuga je prevelika. Momci su doslovno poginuli pred kućnim pragom. Nema se tu što reći, osim poručiti svima da čuvaju svoju mladost - kažu nam mještani Runovića koji su proteklog dana upalili brojne svijeće na mjestu nesreće.

Zbog gubitka dva mlada života općina Runovići proglasila je trodnevnu žalost 2., 3., i 4. studenog. Posebno dirljivo od poginulih oprostili su se u NK Mračaj u kojem je Zoran aktivno igrao nogomet.

- Velika tuga i tragedija kakvu Runović ne pamti zadesila je naše selo. Otkazane su sve aktivnosti u klubu, a Općina Runovići proglasila je tri dana žalosti. Teško je pronaći riječi utjehe za obitelji i prijatelje naših Zorana i Maria. Počivajte u miru anđeli - stoji na službenim stranicama kluba. uz dirljive stihove kojima se uprava i suigrači opraštaju od Zorana i Maria.

Umro još jedan tinejdžer iz teške nesreće u Runovićima
Umro još jedan tinejdžer iz teške nesreće u Runovićima

- Noćas si mi kraju tužan, noćas i jučer... Tužan si već danima. Iz našeg kamena dolaze Tebi, životi mladi.. Budi im dobar, našoj dici. Našim slavujima što tek letit su učili.. Tužan je dom njihov, njihovo selo i grad - stoji u tužnoj poruci.

Ponukani ovim nemilim događajem oglasili su se igrači i uprava susjednog NK Kamena iz općine Podbablje koji su pokrenuli akciju upozorenja #NetkoTeČeka. Tako žele upozoriti mlade na odgovornost kada sjedaju za upravljače automobila.

Nažalost, crni niz ovog tjedna nastavio se u subotu kada je oko 9 sati poginuo muškarac. Stradao je u sudaru automobila i kamiona na cesti između otoka i Sinja. Danas su obitelji pokopale i pokojne iz prometne nesreće u Međimurju. Oko 13 sati ispratili su Žaklinu Malešić na groblju u Ivanovcu. Oko 14 sati pokopana je Roza Golubić na groblju Peklenica-Križovec, a sa sat vremena poslije pokopali su Edija Novaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a