News

Komentari 43

Nepoznati dobročinitelj počastio ručkom beskućnike u Rijeci: 'On je htio da jedemo sve najbolje!'

Nepoznati dobročinitelj počastio ručkom beskućnike u Rijeci: 'On je htio da jedemo sve najbolje!'

Ručak za riječke beskućnike bio je obilan i luksuzan - jeli su školjke, ribu, kolače, no njihov dobročinitelj se na ručku ipak nije pojavio pa se nisu uspjeli upoznati. No, bili su svejedno jako sretni

Na Facebook profilu "Ulične svjetiljke", časopisa o beskućništvu koji je pokrenuo Franjevački svjetovni red Mjesnog bratstva Trsat u Rijeci, objavljena je dirljiva priča. 

Kako su napisali, nepoznati dobročinitelj imena Marijan počastio je sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci ručkom uz pomoć Uličnih svjetiljki. 

- Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se "našao" u nekim pričama - napisali su na Facebooku. Dogovorili su vrijeme, dobročinitelj je odabrao mjesto, pa su se tako svi okupili prije nekoliko dana kao obitelj - na ručku. 

- Kako izgleda Marijan? Pojma nemamo jer nije došao. Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: 'Nisam bitan ja, bitni su ONI.' Poslao je sina svoga prijatelja s novcem da podmiri račun - napisali su. 

Korisnici su bili oduševljeni. 

- Ovo je više od ručka, ovo je svadbeno! 

- Hvala što mi je nahranio djecu, uzela sam što je ostalo još sinu za doma. 

Mnogi su komentirali da je ručak bio divan, zahvalni su Marijanu, no i žalosni što ga nisu uspjeli upoznati. 

- Realno, skoro nismo ni znali šta jedemo ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti netko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila, makar i "posljednja" - poručili su iz Uličnih svjetiljki.

Najčitaniji članci