Obavijesti

News

Komentari 1

Neregulirani Brexit zasad neće u ugroziti banke u eurozoni

Europske i britanske financijske institucije spremne su za sve moguće varijante Brexita a isto vrijedi i za zajmodavce u eurozoni, iako "banke uvijek mogu uložiti više napora"

VIDEO

Neregulirani Brexit neće u dogledno vrijeme ugroziti banke u eurozoni, ustvrdila je u utorak čelnica europskog bankovnog regulatora Elke Koenig.

- Doći će do oscilacija ali s obzirom na pripreme nadam se, zapravo sam uvjerena, da u dogledno vrijeme ne bi trebalo biti rizika po financijsku stabilnost - u slučaju 'neurednog' Brexita, kazala je na konferenciji za novinare čelnica Jedinstvenog odbora za sanaciju banaka (Single Resolution Board - SRB).

Europske i britanske financijske institucije spremne su za sve moguće varijante Brexita a isto vrijedi i za zajmodavce u eurozoni, iako "banke uvijek mogu uložiti više napora", poručila je Koenig, koja je do osnivanja SRB-a 2015. godine bila predsjedateljica njemačkog supervizora za banke.

Neregulirani Brexit zakočio bi trgovinu budući da bi se kompanije odmah suočile s trgovinskim preprekama i drugim ograničenjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Utjecaj na realno gospodarstvo mogao bi imati reperkusije po bankovni sektor ali smatram da problemi neće biti generirani u bankovnom sektoru - pojasnila je europska dužnosnica.

Upozorila je ujedno da bi prošlotjedna presuda, kojom je poništena blokada spašavanja talijanske banke Tercas, mogla potaknuti raspravu o programima osiguranja depozita povrh njihove uobičajene funkcije zaštite štediša od sloma banaka.

Bruxelles je odbio talijanski plan spašavanja banke novcem iz fonda za osiguranje depozita ali su europski suci de facto odbacili argumente kojima je Komisija potkrijepila tu odluku.

- Taj slučaj otvara možda priliku za raspravu o svrsi programa osiguranja depozita - kazala je čelnica odbora za banke, dodajući da bi se novac iz programa mogao upotrijebiti i za "alternativne mjere - a ne samo za osiguranje depozita.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag