News

Komentari 1

Nestao zrakoplov kod Prijedora: U njemu je bilo dvoje ljudi...

Nestao zrakoplov kod Prijedora: U njemu je bilo dvoje ljudi...

Zrakoplovom koji je nestao na području Kozare pilotirala je majka dvoje djece, Moldavka sa rumunjskim državljanstvom, 1989. godište, a s njom je bio i Beograđanin, koji je 1986. godište

U četvrtak oko 14 sati s neba je u blizini Omarske kod Prijedora (BiH) nestao sportski zrakoplov Piper 28 koji je letio iz Velike Kladuše.

Zrakoplovom koji je nestao na području Kozare pilotirala je majka dvoje djece, Moldavka sa rumunjskim državljanstvom, 1989. godište, a s njom je bio i Beograđanin, koji je 1986. godište, saznaju Nezavisne novine.

Kontakt su zadnji puta imali oko 14 sati i više se nisu javljali, ali niti doletjeli u zračnu luku Banja Luka iz koje su poletjeli u Veliku Kladušu. Pretpostavlja se da su pali na području Kozare. U potragu su odmah krenuli spasioci, tragali su do kasno u noć, ali zbog nepovoljnih vremenskih prilika tijekom noći potrga je obustavljena, kako s kopna tko i iz zraka. Na području Kozare jutros je nastavljena potraga za nestalim zrakoplovom, rekao je predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda.

On je naveo da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina.

– Tragačima se pridružuju pripadnici Gorske službe spašavanja Foča, kao i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. Plan je da se ekipe podijele na četiri područja – rekao je Aramanda.

On je naveo da će potraga biti u grupama od 10 do 15 ljudi, koji će komunicirati putem radio-veze. – Najveći problem su vremenski uvjeti, odnosno magla koja znatno smanjuje vidljivost. S dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH – rekao je Aramanda.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskim zrakoplovom otežana zbog uvjeta na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će uspjeti da ga lociraju.

Zrakoplov koji je nestao u okolici Omarske korišten je za potrebe akcije oralne vakcinacije lisica, koja se iz zraka izbacuje na određenom području, a nakon toga se vraćao nazad u Banja Luku.

Najčitaniji članci