Obavijesti

News

Komentari 164

Nešto ipak ne štima: Hrabro dijete ponovno pod istragom

Nešto ipak ne štima: Hrabro dijete ponovno pod istragom
1

Državno odvjetništvo iz Slavonskog Broda prošle godine je odbacilo sve optužbe protiv udruge Hrabro dijete. Pokrenuli su novu istragu nakon objave transakcija

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo iz Slavonskog Broda je zbog prijave roditelja Nore Šitum istraživalo poslovanje udruge Hrabro dijete. Lani su utvrdili da je sve u redu i odbacili su sve optužbe protiv udruge. No pokrenuli su sada novu istragu.

- Nadležno odvjetništvo u Slavonskom Brodu provodi izvide te je zatražilo od nadležne Policijske uprave prikupljanje potrebnih obavijesti - stoji u odgovoru koji potpisuje zamjenica ŽDO-a Ljiljana Valinčić. 

Priča oko udruge i roditelja Nore Šitum opet se pokrenula nakon što su u javnost dospjele bankovne transakcije. Iz njih se vidi da su članovi udruge novce prikupljene za Noru podizali na bankomatima, njima plaćali knjigovođe i mobitele, isplaćivali si međusobne donacije te trošili na putovanja i u gift shopovima. 

U priču se uključila i majka Ene Šarac, koja tvrdi kako joj nitko iz udruge nije rekao da je na Norin račun za Enu uplaćeno 65.000 kuna. Navodi da taj novac nikad nije dobila. Ministarstvo socijalne politike i mladih sumnjivo trošenje novca najoštrije je osudilo te pozvalo nadležne institucije da odrade svoj posao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I u Ministarstvu financija, koje je nadzor provodilo, odgovorili su da su zapisnik dostavili udruzi Hrabro dijete te ga proslijedili na moguće postupanje DORH-u 6. prosinca 2013. godine. Primjedbe koje je na zapisnik imala udruga također su s odgovorima inspektora DORH-u dostavljene 20. siječnja 2014. godine. 

Iz udruge tvrde da su s Eninom majkom kontaktirali i e-mailom. Poslali su joj Obrazac za potporu temeljem kojega bi joj isplatili novac. Nije ga potpisala.

Udruga im pisala 10 dana prije akcije

Biserka Šarac, majka osječke heroine Ene, ogorčena je zbog izjava odvjetnika novogradiške udruge Hrabro dijete. Tvrdi da su jedini e-mail udruge primili deset dana prije prve uplate za Enu.

- Ena je sad pod visokom temperaturom i zbog hormona stresa se osula, a posljedice mogu biti kobne. Nikome neću dopustiti da to radi našem djetetu - kaže Biserka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)