News

Komentari 34

'Netko od pametnjakovića je očekivao da ću gledati sa strane dok blate moje ime neistinama'

'Netko od pametnjakovića je očekivao da ću gledati sa strane dok blate moje ime neistinama'

Na optužbe da u banci tokene nisu vratili niti on, niti njegova asistentica kaže da je to elementarna stvar poznavanja i nepoznavanja bankarskog sustava. Dodaje da može pomoći onome tko brka token i karticu

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro gostovao je na N1 televiziji gdje je govorio o previranjima u stranci.

Rekao je kako se to nije trebalo dogoditi jer je njegova ostavka bila osobna. No netko je ugledao nekakvu prigodu da stvari složi po sebi u Domovinskom pokretu, dodajući da je to njemu pomoglo da shvati i potvrdi neke stvari.

- Prva stvar koju sam si potvrdio je da postoje prijatelji, neprijatelji i stranačke kolege. Sad sam naučio što stranačke kolege uistinu jesu i druga stvar koju sam shvatio, a to je rekao Đuro Utješanović pokojni kad smo radili Večernju školu – da rata nikad ne bi bilo da se žrtva ne brani.

Škoro komentira kako je "netko od pametnjakovića očekivao da će on gledati sa strane dok blate njegovo ime neistinama". Dodaje da od osobnog interesa pojedinci ne vide šumu njihovih birača.

Kaže da je na sve reagirao, ali da je čekao dva tjedna. Smatra da je vrijeme da se oglasi nakon nepostupanja po proceduri, postavljanja v.d. dužnosnika i oduzimanja glasa doktorici Vučemilović. Škoro naglašava kako sve to je do sad iznio nisu insinuacije i optužbe, već želja da se sazna prava istina.

- Zna se jako dobro da su uvid u račune imali gospođa knjigovotkinja, da je to imao gospodin glavni tajnik i da je to imala osoba u Domovinskom pokretu koja je zadužena za evidenciju poslovnih transakcija.

Na optužbe da u banci tokene nisu vratili niti on, niti njegova asistentica Brajković, kaže da je to elementarna stvar poznavanja i nepoznavanja bankarskog sustava. Token je izdan na ime i prezime i kada se razdužuje, ta osoba ga treba razdužiti u banci. Kaže da je Mario Radić ovlaštena osoba Domovinskog pokreta, sutra može otići u banku i ishoditi token.

Nastavlja kako se do 20. srpnja na računu DP-a nije dogodila nikakva promjena, osim što mu je vraćena pozajmica. Škoro dodaje da se normalno može funkcionirati putem uplatnica, ali ih treba znati ispuniti. Kaže da dobar dio pošte još dolazi na njegovu adresu, a nitko iz Domovinskog pokreta ga nije kontaktirao.

Kaže da je najgore što njegovi stranački kolege putem medija kontaktiraju lažima. Dodaje da ga je to ponukalo da podigne kaznene prijave.

- Ako ima nekih grešaka, u redu, pozovimo institucije – ja i ovom prigodom pozivam Državno odvjetništvo, poreznu upravu i pozivam Državni ured za reviziju – dođite što prije pa da vidimo je li bilo nepravilnosti ili nije.

Dodaje da može pomoći onome tko brka token i karticu.

Na naslovnici jednog dnevnog lista pojavila se fotografija na kojoj je on s asistenticom Nikolinom Brajković. Škoro kaže da naslov "vino, kartice i opasne veze" daje dojam da živi negdje na Siciliji, a ne da je fotografija nastala početkom svibnja u gradonačelničkoj kampanji u sklopu Kartina centra Zagreb gdje je sudjelovao na humanitarnoj utrci.

- Na toj fotografiji smo i gospođa Dragašević, gospođica Jozeljić i gospođica Brajković i ja. Imamo neke kacige, izgledamo kao supermravi. Čak sam zadnji završio tu utrku jer očito nisam nešto talentiran za taj sport. Ružno i jadno. Bit će sudski epilog, to se ne smije raditi.

Osvrnuo se i na fakture vina koje su išle prema DP-u i na optužbe da se fakturiralo više vina nego što je isporučeno. Kaže da je to još jedna od gluposti, da ne zna otkud to crpe. Dodaje da se to jednostavno provjeri, a svaku proizvedenu količinu vina uredno prijavljuju, tolika količina vina se ne može lažirati, kaže.

- Osim toga, pisalo je u nekim dnevnim novinama 5200 litara, u vrijednosti 700 tisuća kuna. Činjenica je da smo mi u vrijednosti, odnosno moja firma u vrijednosti od 200 i nešto tisuća kuna je stranci koja je bila brendirana totalno kroz moje ime, da smo mi tu uz sve što smo poklonili, mi smo išli oštetiti stranku zbog CD-a, kaseta i vina. To je smiješno. Ono što smo fakturirali stranci, to smo i isporučili.

Dodaje da je jako sretan jer je shvatio što su stranačke kolege, ali mu je žao što to nije napravio prije. Kaže da je Peternela postavio za predstojnika ureda i inzistirao da uđe u Skupštinu i sad ovako.

Kaže da je vrlo jasno povukao jedan potez i smatra da je on dobar za stranku kako bi iznjedrila nove ljude, nove "škore". Nakon toga su krenule uvrede, dodaje, a kad se počeo braniti rekli su mu da će pokrenuti stegovni postupak.

Škoro je zaključio da neće podnijeti ostavku u stranci, niti će otići iz Sabora, niti će se prestati baviti politikom.

Najčitaniji članci