Obavijesti

News

Komentari 205

Nevjerojatna snimka iz Zadra! Na semaforu je izvadio 'zolju': Policija: Pljačkali su bankomat

Nevjerojatna snimka iz Zadra! Na semaforu je izvadio 'zolju': Policija: Pljačkali su bankomat
2

Taman su prolazili kraj policijske postaje, rekao nam je čitatelj o snimci iz Zadra. Kako su nam rekli iz policije, dvojac iz automobila povezan je s pokušajem pljačke bankomata usred noći

VIDEO

Snimili smo ih iz automobila. Kroz prozor je držao zolju. Taman su prolazili kraj policijske postaje, ispričao nam je čitatelj o nevjerojatnim scenama iz Zadra početkom tjedna.

Kako se vidi na snimci, mladić u bijelom automobilu kroz prozor je izvadio raketni bacač.

Pogledajte video: Izvadio 'zolju' na semaforu

Uhitili su ih isti dan

Iz zadarske policije rekli su nam kako su nam kako su osobe iz automobila povezane s pokušajom provale u bankomat te uz više pljački vikendica i crkve.

Uhvatili su ih isti dan, a raketni bacač bio je bez naboja.

U automobilu su bila dvojica, ali naknadno su priveli još jednoga. Radi se o 21-godišnjaku i dvojici maloljetnika. Protiv svih su podnijeli kaznene prijave.

Pokretanje videa...

zolja u zadr 00:21

- U ponedjeljak u 3.25 sati policija je zaprimila dojavu kako su u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana nepoznati počinitelji provalili u bankomat u vlasništvu tvrtke za elektroničke financijske transakcije. Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izašli na mjesto događaja te poduzeli sve raspoložive mjere i radnje s ciljem pronalaska počinitelja. Provedenim očevidom na bankomatu, utvrđena su oštećenja nastala na vratima bankomata dok novac nije otuđen, a policija je nastavila s intenzivnim traganjem za počiniteljima. Istog dana, oko 14 sati na području Bulevara u Zadru policija je zatekla automobil splitskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 21-godišnjak dok se kao putnik nalazio maloljetni hrvatski državljanin, a koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela. Vozač i putnik su dovedeni u službene prostorije policije dok je automobil prevezen u krug policije. Također, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, u službene prostorije policije doveden je još jedan maloljetni hrvatski državljanin. Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru provedena je pretraga automobila gdje je pronađen i oduzet jedan ručni bacač rakete bez naboja - rekli su iz zadarske policije.

Pljačkali vikendice, crkve i mahali zoljom

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i dva maloljetnika, sumnjiči ih se i da su 01. svibnja oko 03.25 sati unajmljenim automobilom dovezli do bankomata u Sukošanu gdje su u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi, uporabom alata pokušali provaliti u bankomat, kojeg su oštetili, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja bez da su išta otuđili. Također, 21-godišnjaka i jednog od maloljetnika se sumnjiči da su vremenu od 31. ožujka do 20. travnja ove godine u Debeljaku, provalili u vikend kuću u vlasništvu 20-godišnjaka odakle su otuđili agregat i puške za paintball s drugom pripadajućom opremom. Dio otuđenih predmeta je pronađen skriven na širem područja Zemunika, nakon čega su oduzeti i vraćeni vlasniku. Nadalje, 21-godišnjaka se sumnjiči da je u vremenu od 13. do 15. travnja ove godine u Debeljaku provalio u crkvu odakle je otuđio razno liturgijsko posuđe. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa u pokušaju, Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te dva kaznena djela Teška krađa, dok je protiv oba maloljetnika podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa u pokušaju. Osumnjičeni 21-godišnjak kao i maloljetnik koji je naknadno doveden u prostorije policije te ga sumnjiči ga se za kazneno djelo Teška krađa, počinjeno u vikend kući Debeljaku, po dovršetku kriminalističkog istraživanja su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je protiv drugog maloljetnika, kaznena prijava podnesena u redovnom postupku - dodali su iz policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji