Obavijesti

News

Komentari 81

Nevjerojatno! Đaci se u razredu smrzavali, dok je djelatnik na školsku struju punio Mercedes?!

Nevjerojatno! Đaci se u razredu smrzavali, dok je djelatnik na školsku struju punio Mercedes?!
4

Doznali smo da je automobil bez dopuštenja punio jedan od djelatnika. Iz škole ističu da su odmah pokrenuli "postupak izdavanja odgovarajuće mjere". Ravnateljica nam je komentirala i kvar na školskoj kotlovnici...

VIDEO

Učenici i profesori zagrebačke Osnovne škole Ivanja Reka već se, kako doznajemo, dva tjedna smrzavaju na nastavi. Razlog je, kako su nam rekli roditelji djece koja pohađaju tu školu, eksplozija dimnjaka koja je bila prije dva tjedna, Zabrinuti roditelji su nam rekli da su se već nekoliko puta obratili ravnateljici Dubravki Crnić jer se djeca nakon oštećenja dimnjaka ne mogu grijati, ali ona, tvrde, nije reagirala na ovaj gorući problem škole.

Pokretanje videa...

Ravnateljica osnovne škole puni privatni automobil na struju od škole, djeca bez grijanja 00:40

- Neka djeca su se prehladila od sjedenja na hladnoći, kašlju. Neki roditelji ipak su odlučili dati djeci deke jer nemaju kuda s njima i nije lijek da ih se ne šalje na nastavu - rekao je tata jednog školarca.

- Obećali su da će raditi dizalice topline, ali one ne rade i na nastavi je i dalje hladno, pogotovo kod malih razreda - dodao je drugi roditelj.

Dodali su da shvaćaju da se stvar ne može odmah promijeniti i popraviti, ali da rješenje svakako nije da djeca sjede pokrivena dekama na nastavi. Oni su rješenje pokušali naći u strujnim grijalicama, ali ih je, kažu, ravnateljica brzo ugasila.

- Ravnateljica je rekla da struja nije dovoljno jaka. Da bi danas vidjeli da se na školsku struju, koja nije dovoljno jaka, puni električni auto. Automobil koji se vidi na snimci nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju, rekao nam je jedan roditelj.

Dodaje da nisu stigli pitati ravnateljicu čiji je to auto jer ih "ne doživljava".

- Ravnateljica je za vrijeme dok su se djeca prošlog tjedna smrzavala otišla na službeni put na usavršavanje. A kada su jučer roditelji vijeću roditelja pitali ravnateljicu što se dogodilo s grijanjem, ona im ni na što nije znala odgovoriti. Pustila je tajnicu da objašnjava razloge ekplozije dimnjaka za što sigurno nije stručna ni odgovorna - rekao je zabrinuti otac.

- Eksplozija je probila zid u školi i dogodila se zapravo velika opasnost. Sustav pokazuje da je sve u redu. Roditelji su prijavili eksploziju policiji, policija nije izašla na teren. O svemu nije obaviještena ni plinara koja jedina smije zatvoriti plin i isti pustiti natrag u pogon. Što znači da je time rukovala nestručna osoba - rekao je.

- Priča se da će ovo stanje trajati još dva tjedna. Žao mi je dječice koja mora nastavu imati u ovakvim uvjetima. Sad će se vidjeti koliko je to utjecalo na njih kad počnu izostajati zbog prehlade - kažu.

Roditelji nam dodaju da su učitelji općenito nezadovoljni time što se događa u školi.

Dobili smo i odgovor ravnateljice, prenosimo ga u cijelosti:

Po uočavanju kvara u školskoj kotlovnici obavijestili smo Gradski ured za obrazovanje te je u suradnji s ovlaštenim stručnjakom odmah provedeno utvrđivanje kvara, odnosno, dogovorena sanacija.  S obzirom da je za sanaciju potrebno naručiti i po narudžbi izraditi dijelove i opremu, sanacija je, nažalost, potrajala nešto duže. U srijedu smo uspješno pokrenuli grijanje putem dizalica topline, međutim, kako smo velika škola, a primarno se grijemo putem podnog grijanja, bilo je potrebno neko vrijeme da sustav dosegne puni kapacitet.  Već danas u školi je temperatura zadovoljavajuća i na propisanim razinama. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekujemo u narednih desetak dana, čim pristignu svi naručeni potrebni dijelovi.

Nastavno na upit o punjenju električnog automobila na školsku struju, odmah po saznanju o neovlaštenom punjenju auta od strane jednog našeg djelatnika pokrenuli smo postupak izdavanja odgovarajuće mjere.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...