Obavijesti

News

Komentari 104

Nevolje bez kraja: Kerum je u svađi sa sestrom Nevenkom?

Nevolje bez kraja: Kerum je u svađi sa sestrom Nevenkom?
7

Željkov stariji brat Jure kaže da se on i sestra Nevenka nisu svađali. Oboje su temperamentni ljudi, ponekad naglo reagiraju, ali se vole, objasnio je Jure Kerum

VIDEO

Splitski gradonačelnik nedavno je, zbog nagomilanih dugova, najviše prema dobavljačima, zatvorio tvrtku Kerum d.o.o. i otvorio novu - Kerum trgovina d.o.o. No u novoj tvrtki, čini se, nema mjesta za Nevenku Bečić, omiljenu sestru splitskoga gradonačelnika. Tvrtkom se proširila glasina da ju je Željko najurio nakon žestoke svađe te da joj je promijenio bravu na uredu.

- Pustite me na miru, na obiteljskoj sam proslavi i nemam vremena odgovarati na pitanja - kazala nam je vidno uzrujana Nevenka Bečić. Za razliku od Seke, Željkov stariji brat Jure, bio je rječitiji.

- Nisu se svađali. Oni su temperamentni ljudi, ponekad naglo reagiraju, ali se vole - objasnio je Jure Kerum.

Svoju seku uvijek slušam, ona vodi glavnu riječ, Željko Kerum 22. prosinca 2011. u Saboru

No, neosporno je da su za Kerumove došla teška vremena. Stara tvrtka, kojom je Željko počeo svoj poslovni uzlet, počela se urušavati doslovno iz temelja. Nekad je bila supermoćna s više od 100 prodajnih mjesta, a prije nekoliko mjeseci nekoliko velikih lokala preuzeo je Kerumov prijatelj Tomislav Mamić, vlasnik poduzeća Tommy.

A prije skoro četiri godine sve se činilo idilično. Postao je gradonačelnik s vanbračnom suprugom je dobio sina. Bio je pun poleta. 

Kerum je umoran

Nekad je bio najveseliji u gradu pod Marjanom. Uvijek dobro raspoložen, otvoren i neposredan. Svojim stavovima znao je ljutiti i živcirati Splićane, dovoditi do očaja, ali ih i nasmijavati do suza.

Sad mu više nije do veselja. Gradom hoda pokunjen, izbjegava ljude i kafiće. Izgleda kao da mu je dosta života i posla, gradonačelničkog mjesta i svega. Kao da je upao u tešku depresiju. Jedino ga je moguće vidjeti nasmijanoga kad šeće sa sinom i nevjenčanom suprugom Fani Horvat, koja za mjesec dana treba roditi njihovo drugo dijete.

Osim poslovne propasti trgovina Kerum i problema u prodaji hotela Marjan, nedavno mu je opljačkana vila na Mejama. Provalnici su mu odnijeli gotovo dva milijuna kuna u gotovini te Fanin nakit vrijedan više od pola milijuna kuna. Došao je u situaciju da svoju omiljenu jahtu Joke mora iznajmljivati. Početkom ljeta šuškalo se da je plovilo prodao generalu Ivanu Čermaku.

- Moj brod je u čarteru, a tko plati, taj ga i vozi - rekao nam je tad Kerum. Osim jahtom, ponosio se najviše Maybachom, koji je 2003. kupio za pet milijuna kuna. Sad se njime povremeno provoza njegov brat. I politički je propao. Izgubio je većinu u Gradskom vijeću, a u radu Sabora uopće i ne sudjeluje. No za to sad kao da uopće ne mari... Čak mu ni Hajduk više niše čini ugodu. Na utakmici protiv Skonta na tribini je ostao samo 20 minuta i otišao, a na utakmicu protiv Intera nije ni došao.

Do prije nekoliko godina bio je apsolutni vladar trgovine u Splitu

Svi dobavljači svojedobno su htjeli imati proizvode na policama Kerumovih prodavaonica. Lukavi Željko to je znao iskoristiti. Postavljao je svoje uvjete - najmanje 60 dana odgode plaćanja, a ponekad je zahtijevao da prva isporuka bude gratis. Međutim, dobavljači su se znali žaliti da je s plaćanjem kasnio i 180 dana te da ni onda nije plaćao sve.

Sve mu je "pojeo" hotel Marjan: Danas zjapi prazan i nedovršen

Nakon propalih pregovora s Dankom Končarom više gotovo nijedan potencijalni kupac nije došao razgledati najpoznatiji splitski hotel, smješten na Zapadnoj obali Splita. Kao da čekaju da Željko Kerum potone još dublje i hotel proda u bescijenje.

- Mogao sam ga odavno završiti, ali htio sam da sve u njemu bude prvoklasno. To je tako, možete kupiti auto za deset, a i za sto tisuća eura. Ja sam za Marjan htio samo najbolje - rekao je Kerum tužno sliježući ramenima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu