Obavijesti

News

Komentari 9

Nevrijeme im je uništilo kuću, a sada je kao nova: San je bio da sinov rođendan slavimo ovdje

Nevrijeme im je uništilo kuću, a sada je kao nova: San je bio da sinov rođendan slavimo ovdje
5

Lanjska oluja razorila je dom obitelji Devčić u Suhaji kraj Čazme. Danas su presretni. Umjesto buke građevinskih strojeva, dvorištem obitelji Devčić napokon odjekuju smijeh i dječja cika

VIDEO

Ispunila nam se velika želja da Josipov deveti rođendan dočekamo u obnovljenoj kući, uzbuđeno su nam jučer povjerili Marijana i Branko Devčić ponosno nam pokazujući obnovljenu kuću u Suhaji pored Čazme. Kući koja je stradala u strašnom nevremenu sredinom lanjskog rujna više nema ni traga.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Oluja uništila, ljudi popravili: 'Ispunila nam se želja da Josipov deveti rođendan dočekamo u obnovljenoj kući' 01:33

Zahvaljujući plemenitosti hrvatskih građana, posebice čitatelja 24sata i Grada Čazme, prikupljeno je 200-tinjak tisuća kuna. Samo od čitatelja 24sata na obiteljski je račun sjelo 160 tisuća kuna, a prikupljeni iznos bio je dovoljan da se kuća u potpunosti obnovi.

- Krovište je sasvim novo, kao i stolarija. Uveli smo plin i vodu tako da je kuća gotovo neprepoznatljiva, u što se možete i sami uvjeriti - rekao nam je Branko, s kojim smo obilazili obnovljene prostorije.

Za to su vrijeme Marijana i kći Ines u dnevnom boravku slagali ukrase za proslavu Josipova rođendana. Josip nam je s ponosom pokazao svoju sobu u kojoj je nakon pola godine podstanarstva proveo prvu noć. U razgledavanje se uključio i vjerni pas Ben, koji se od Josipa ne odvaja. Tijekom razornog nevremena upravo je on Josipu bio najveća utjeha.

Suhaja: Obitelj Devčić kojoj je prošle godine nevrijeme uništilo kuću sada useljava u novu

Podsjetimo, Josip je bio kod kuće sa sestrom i psom Benom kad je počela razorna oluja. Poučeni iskustvom iz potresa, brat i sestra uplašeno su se skutrili ispod štoka kako bi grijali jedno drugo, dok je studen nošena vrtložnim udarima vjetra ulazila u njihov dom. Pao je strop, krov je u potpunosti uništen, a njihove su stvari natopile krupne kapi kiše koja danima nije prestajala padati. Josip je ostao bez omiljenog medvjedića, promočile su mu školske knjige, a u sve prostorije njihova doma uvukla se vlaga.

Suhaja: Obitelj Devčić kojoj je prošle godine nevrijeme uništilo kuću sada useljava u novu

Pola godine, koliko je kuća bila neuseljiva, Devčići su živjeli kod najstarije kćeri u Čazmi. No svaki slobodan trenutak provodili su u čišćenju i uređenju kuće kako bi se u nju što prije vratili. U međuvremenu je Josip postao pola godine stariji, a umjesto pomaganja oko uređenja kuće, jučerašnji dan proveo je u igri i druženju sa svojim prijateljima. Umjesto buke građevinskih strojeva, dvorištem obitelji Devčić napokon odjekuju smijeh i dječja cika. Uživajući u tim sretnim prizorima, Branko i Marijana zahvalili su svim ljudima koji su im u ova teška vremena svojim donacijama pomogli da se vrate u svoj dom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature