Obavijesti

News

Komentari 27

Nevrijeme praćeno tučom je zahvatilo Viroviticu i Suhopolje

Nevrijeme praćeno tučom je zahvatilo Viroviticu i Suhopolje
26

Ni najstariji mještani, kažu, ne pamte ovakvo nevrijeme, nakon kojeg su vodu izvlačili ne samo iz podruma nego i s tavana. Pomažu im vatrogasci i policija

VIDEO

Olujno nevijeme praćeno tučom veličine lješnjaka, a u pojedinim mjestima i do veličine oraha, zahvatilo je područje Virovitice i okolice te Suhopolja večeras (petak) iza 18 sati. Na terenima su vatrogasci i policija koji građanima pomažu u ispumpavanju podruma, čišćenju grana i procjeni prvih šteta.

U Virovitici nevrijeme je iščupalo nekoliko drveća s korijenjem, a na pojedinim obiteljskim kućama od tuče su stradali prozori i krovovi. Na automobil vlasnika Slavka Jurkovića, u parku ispred obiteljske kuće u Svačićevoj ulici, palo je odlomljeno drvo.

- Yugo je star 24 godine i ovo neću moći lako popraviti, stradali su limarija i vjetrobran, mislim da ću ga samo predati u otpad – istaknuo je umirovljenik Slavko Jurković (63), kojemu su susjedi pomogli osloboditi auto. Stradale su voćke, najviše u okolici Suhopolja, gdje je padao led veličine oraha.

- U sedam minuta tuča je uništila kukuruz i papriku, od njih nije ostao ni list. U Jugovom Polju nevrijeme je podiglo crijepove na nekoliko kuća, cestama su tekle bujice, stradali su stupovi javne rasvjete. Ni najstariji mještani ne pamte ovakvo nevrijeme, nakon kojeg su vodu izvlačili ne samo iz podruma nego i sa tavana. Sa svih strana dojavljuju nam da je stradalo voće i povrće, duhan. Što se još može spasiti, znat ćemo za par sati – istaknula je Zlata Šljivac, načelnica Suhopolja koja sa vatrogascima i dežurnim službama obilazi teren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature