Obavijesti

News

Komentari 7

Nezamislive tragedije: Poginule sestre u sudaru kod Splita, prije 4 mjeseca sličan slučaj u Dicmu

Nezamislive tragedije: Poginule sestre u sudaru kod Splita, prije 4 mjeseca sličan slučaj u Dicmu

U lipnju su u okolici Dicma poginule sestre Kelam. Njihov brat je prozivao političke strukture za odgovornost zbog velikog broja nesreća na dijelu ceste gdje su nastradale i njegove sestre. Jučer su poginule sestre u Konjskom...

VIDEO

Muškarac koji je u utorak navečer odšetao s poprišta nakon što je izazvao tešku prometnu nesreću u Konjskom u kojoj su poginule dvije sestre (36) i (55), a ozlijeđeni su on i još jedna osoba, pronađen je i uhićen pa će nakon liječenja protiv njega biti pokrenuta policijska istraga.

Policija je u srijedu izvijestila da su sinoć pronašli muškarca kojega "dovode u vezu s izazivanjem prometne nesreće", a koji je pješke pobjegao s mjesta događaja.

- U 21.20 sati muškarac je pronađen u obiteljskoj kući iz koje je odbijao izaći, nakon čega su policijski službenici na silu otvorili vrata. Obzirom da je muškarac odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika nad njim su uporabljena sredstva prisile- kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.  

Dodao je da je nakon pronalaska osumnjičeni alkotestiran te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola. Odveden je u bolnicu gdje je utvrđeno je da i on u prometnoj nesreći teško ozlijeđen pa je zadržan na daljnjem liječenju. 

- Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje - dodaju u splitskoj policiji.

Nesreća se dogodila sinoć nešto poslije 20 sati, a u njoj su sudjelovala dva automobila i kombi. Očevid na mjestu događaja kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika je trajao do pola sata nakon ponoći, a za to se vrijeme promet odvijao okolnim putevima.

Užas u Dicmu

U okolici Dicma su u lipnju poginule isto dvije sestre.

Podsjetimo, u toj nesreći su poginule dvije djevojke u dobi od 25 i 21 godine, a 19-godišnji vozač drugog automobila lakše je ozlijeđen. Poginule djevojke bile u automobilu marke Škoda Octavia, a do nesreće je došlo u trenutku kad su se pokušale uključiti u promet u smjeru Splita. One su bile na proslavi rođendana u jednom ugostiteljskom objektu uz cestu. Kada su se namjeravale uključiti u promet, na njih je naletio Mercedes kojega je vozio 19-godišnji vozač. 

Brat sestara koje su poginule kod Dicma Nikola Kelam na Facebooku je objavio status u kojem proziva političke strukture za odgovornost zbog velikog broja nesreća na dijelu ceste gdje su nastradale i njegove sestre.

Kelam tvrdi da političari od 6. mjeseca nisu ništa poduzeli da se pokuša spriječiti nove tragedije na tom dijelu ceste. U svojoj objavi je napisao da bi za to bile dovoljne dvije kamere koje bi pomogle da se smanji brzina i poveća oprez.

- Zašto ne vidite vapaje malih ljudi? Koliko se još mladih života treba ugasiti da vi pokušate nešto poduzeti? - napisao je Kelam.

27 poginulih na tom području

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od početka godine do početka listopada u prometu je život izgubilo 27 osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije