Obavijesti

News

Komentari 7

Ničeno brani Ćelića: Optužbe su neutemeljene i zlonamjerne

Ničeno brani Ćelića: Optužbe su neutemeljene i zlonamjerne
9

Ćelić je tome dodao da je u nekoliko sporova za klevetu dobio sudsku zadovoljštinu, da nekoliko sporova još traje te je pojasnio da je njegov pokojni otac bio poduzetnik koji je stekao puno novaca i nekretnina

VIDEO

Novi načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je u srijedu u Dubrovniku da će mu prioritet biti svaki kutak grada i županije, sigurnost građana i posjetitelja, dok je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec, koji ga je predstavio, ustvrdio da nisu točni medijski napisi u kojima je Pavličević prozivan zbog odavanja podataka osobi koja je u to vrijeme bila pod istragom.

''Ne podržavam iznošenje takvih negativnosti, pogotovo ako ne postoji čvrsta osnova i čvrsti temelj za sve ono što je napisano. Što ako ono što je negativno napisano o bilo kojem kandidatu nije istinito i točno? Radi se o ljudima koji funkcioniraju u određenim sustavima u kojima grade svoje karijere i koji trebaju živjeti i raditi i imati određeni ugled u sredinama u kojima će djelovati'', rekao je Borovec.

''Stvari koje su objavljene o novom načelniku kolegi Pavličeviću razvlače se još od 2010. godine. Prošlo je punih sedam godina. U tih sedam godina na čelu MUP-a promijenila su se četiri ministra koji pripadaju u tri različite politike, sedam ravnatelja policije i generacije ljudi u unutarnjoj kontroli i nitko od njih nije pronašao temelja da se pokrene ni stegovni niti kazneni postupak koji bi definirao karijeru kolege Pavličevića'', rekao je Borovec te dodao kako tvrdi da medijski napisi protiv Pavličevića nisu točni.

Pavličević je kazao da je u policijskom sustavu na raznim poslovima 26 godina te da mu je svaki posao koji je odrađivao "bio jedan novi skalin, novi izazov i novo iskustvo".

"Policija se stalno unaprjeđuje i nadograđuje, uvijek nas čekaju neki novi izazovi. Ova Policijska uprava ima visoki kriterij koji je postavljen, prvenstveno od strane mog prethodnika i taj kontinuitet želim održati s menadžmentom koji je tu. Sigurnost građana i turista bit će na prvom mjestu'', rekao je Pavličević te dodao kako je otvoren za suradnju sa svima.

Na natječaj za novog načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javila su se tri kandidata i svi su zadovoljili minimalne uvjete za načelnika. Nakon provedenog testiranja i razgovora, Povjerenstvo za izbor načelnika rezultate je prezentiralo glavnom ravnatelju policije koji je ministru unutarnjih poslova predložio za načelnika Ivana Pavličevića, što je ministar i potvrdio.

Ničeno: Optužbe na Ćelićev račun pokazale se neutemeljenima i zlonamjernima

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije Zoran Ničeno kazao je predstavljajući u srijedu novoimenovanog načelnika karlovačke Policijske uprave Josipa Ćelića da su se sve tvrdnje kako je nezakonito stekao imovinu pokazale neutemeljenima i zlonamjernima te da, unatoč nizu predstavki, "protiv Ćelića nije pokrenut ni jedan disciplinski postupak".

celic

Ćelić je tome dodao da je u nekoliko sporova za klevetu dobio sudsku zadovoljštinu, da nekoliko sporova još traje te je pojasnio da je njegov pokojni otac bio poduzetnik koji je stekao puno novaca i nekretnina. Dodao je i da "policiju previše voli", smatra da je to jedan od najtežih poziva, ali "da ga radi s guštom i ljubavi" te da će "do kraja života ostati u policijskoj službi i prezentirati je u najboljem svjetlu, bez mrlje na imenu".

Za aferu o navodno nezakonito stečenim nekretninama koja je prije nekoliko godina punila novinske članke kazao je da je vrijeme učinilo svoje, da istina kad-tad dođe na vidjelo te da ne bi htio da se ikome dogodi što se događalo njemu jer je "vrlo ružno za obitelj i za djecu, kada im u školi oca prozivaju lopovom". Naglasio je da je on financijski potpuno neovisna osoba i da nemam potrebu za bilo kakvim dodatnim prihodima.

celic

"Pokojni otac mi je kao privatni poduzetnik stekao jako puno novaca i imovine i tu nema nikakve nezakonitosti, a mi rukovoditelji, kod imenovanja, prolazimo proces sigurnosne provjere, moramo navesti imovinu, ona se provjerava te je žalosno što oni novinari koji su to bili dužni provjeriti nisu provjerili", rekao je Ćelić.

Nakon primopredaje dužnosti od dosadašnjeg načelnika Tomislava Kotića Ćelić je kazao da je tu funkciju već obnašao, da poznaje problematiku, da će pogledati stanje kriminaliteta i odrediti prioritete postupanja te da će ta policijska uprava djelovati proaktivno, a ne reaktivno.

celic

Predstavljajući načelnika Ničeno je rekao da Ćelić, osim što je kroz natječaj zadovoljio sve kriterije, od visoke stručne spreme i iskustva na rukovodećim funkcijama, ima i osobne i stručne kvalitete, što on osobno zna jer je, kako je rekao, Ćeliću jedno vrijeme bio nadređen.

Upitan koje će novosti uvesti u svom radu Ćelić je rekao da želi stvoriti sustav koji će moći predvidjeti određene nezakonitosti, povezati se s drugim institucijama i prepoznati problematiku na lokalnoj razini i zajednički sa stručnim timom doći do rješenja te je naglasio da želi partnerski odnos i s medijima, izuzetno profesionalan i jednak pristup svima te da će vrlo rado s javnošću podijeliti sve informacije koje se po zakonu smiju objaviti.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je na prijedlog glavnog ravnatelja policije nakon provedenih internih natječaja imenovao 18 novih načelnika policijskih uprava.

Rašić želi iskorak u proaktivnom postupanju i prevenciji nedjela

Novi načelnik zagrebačke policije Marko Rašić, koji je u srijedu stupio na tu dužnost, najavio je na svom predstavljanju novinarima kako će dati sve od sebe da sa suradnicima napravi iskorak u proaktivnom postupanju i prevenciji kaznenih djela i prekršaja te da će ustrajati u beskompromisnoj borbi protiv korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminaliteta i droga.

Rašić koji će u idućih pet godina voditi najveću policijsku upravu u Hrvatskoj rekao je također da će se zauzimati za što bolju suradnju s građanima, mjesnim odborima, gradskim četvrtima, lokalnim čelnicima, državnim institutima i nevladinim organizacijama, a nada se izuzetno dobroj suradnji s braniteljskim udrugama i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Rašić je jedan od 18 načelnika policijskih uprava koji su u srijedu stupili na tu dužnost, pošto ih je nakon internog oglasa imenovao ministar unutarnjih poslova na prijedlog glavnog ravnatelja policije.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je da je Rašić čovjek s bogatom policijskom i profesionalnom karijerom koji je obavljao niz visokih dužnosti u MUP-u. Policijska uprava zagrebačka na području grada i županije ima više od milijun stanovnika te ima najveći broj kaznenih djela i prekršaja u Hrvatskoj, rekao je Milina.

Glavni ravnatelj očekuje da će zagrebačka policija i Ravnateljstvo policije napraviti dodatni iskorak u poboljšanju ukupne sigurnosti u Zagrebu i županiji te da će Rašić sa svojim bogatim iskustvom još više doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti. Jedno od težišta rada zagrebačke policije, rekao je Milina, bit će i sigurnost turističke sezone koju žele podići na višu razinu tijekom čitave godine.

Rašić za sebe kaže da je karijerni policajac koji je u službi od 1985., bio je sudionik Domovinskog rata i ratni zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko. Karijeru je nastavio u Slavonskom Brodu, a 1996. dolazi u MUP na mjesto načelnika temeljne policije. Iskustvo je stjecao i u drugim zemljama.

Kao načelnik vodio je brodsko-posavsku policiju, potom je od 2004. do 2008. bio pomoćnik glavnog ravnatelja policije i nakon toga devet godina načelnik u sisačko-moslavačkoj policiji.

Na novinarski upit o prekršajnoj prijavi protiv sisačke gradonačelnice zbog vrijeđanja policajaca, koja nije baš dobro odjeknula u javnosti, Rašić je rekao da je služba kriminalističke policije protiv nje podnijela optužni prijedlog, smatrajući da imaju utemeljene dokaze i argumente s obzirom da se u više navrata oglušila na njihova traženja, ali je ta služba kasnije odustala od procesuiranja nakon analize policijske uprave i Ravnateljstva policije.

Osvrćući se na stanje sigurnosti u Zagrebu, odnosno godišnje izvješće koje pokazuje da je najviše kaznenih djela počinjeno u centru i da su u porastu kaznena djela protiv spolnosti Rašić je rekao da će dati sve od sebe da svi skupa daju doprinos da stanje sigurnosti bude dobro i povoljno, da bude povoljno stanje javnog reda i mira, da zadržimo povoljno i popravimo stanje sigurnosti u cestovnom prometu. Akcent će biti zasigurno na prevenciji kaznenih djela pa tako i tih, rekao je Rašić.

Glavni ravnatelj je rekao da će se raditi na kadrovskom popunjavanju temeljem prioriteta koji su vezani za ispunjavanje uvjeta za Schengen i za čuvanje buduće vanjske granice Europske unije, ali da će zasigurno posebnu pažnju usmjeriti na popunjavanje kadrova u zagrebačkoj policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21