Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

'Nije bilo političke trgovine, to pitanje je ispod svake razine'

Mikulić tvrdi da je da je on cijelo vrijeme pozivao na razum jer se ne radi o tome hoće li netko ići protiv gradonačelnika ili zastupnika već se radil o tome da se ne blokira započete projekte

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
51 komentara

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je novinarima, nakon što je Skupština uz pomoć HDZ-ovih zastupnika usvojila gradski proračun, da s njihove strane sigurno nije bilo političke trgovine, dok je oporbene zastupnike pozvao da to prijave nadležnim tijelima.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Cijelo vrijeme sam govorio da sam optimističan, da vjerujem u projekte i hvala dragom Bogu i svim zastupnicima da je prevladao razum - rekao je Mikulić novinarima.

TOMISLAV KLAUŠKI Bizarno ukazanje bolesnog Milana Bandića u Skupštini

Dodao je da je on cijelo vrijeme pozivao na razum jer se tu nije radilo o tome hoće li netko ići protiv gradonačelnika ili zastupnika već se radilo o tome da se ne blokira projekte koji su u tijeku.

Kazao je također kako je ponosan što su usvojeni njihovi amandmani na proračun od videonadzora u osnovnim školama radi sigurnosti djece do rekonstrukcije Mosta mladosti i hrvatskih branitelja. No, osnovni razlog podrške proračunu je to što su se počeli realizirati njihovi raniji amandmani od dječjih vrtića i sportske dvorane do primjerice natkrivanja tržnice u Španskom.

- Ovdje se glasovalo o tome hoće li se podržati daljnji razvoj grada Zagreba a ne međusobni odnosi unutar zastupnika u Skupštini - zaključio je Mikulić.

TREBALA SU MU TRI GLASA Ćorić i Polovanec spasili Mikija pa ih hitro izbacili iz stranaka

Za informacije po kojima su oni navodno dobili protuusluge u zamjenu za podršku proračunu, Mikulić je rekao da ako netko ima takve informacije da ih je dužan prijaviti nadležnim tijelima.

Novinarima koji su ga pitali o tome rekao je da su takva pitanja ispod razine na koja ne treba odgovarati.

Mikulić kaže da u usvajanju proračuna ne vidi ništa sporno jer su svi koji su glasovali punoljetni i rekli su svoj stav. Drži da bi tema za državnog odvjetnika trebali biti oni koji su radili pritisak na zastupnike u Gradskoj skupštini, a ne zastupnici u Skupštini prema kojima se radila medijska hajka da će biti tema državnom odvjetniku ako podrže proračun.

VOĐA S PORUKOM Ništa ne prepušta slučaju: I na tekici Bandić najavljuje trijumf

Za svoj optimizam rekao je da je po habitusu optimističan i da je posljednja tri mjeseca odlične volje.

- Vjerujem u projekte, kad čovjek vjeruje onda se jednostavno neke stvari realiziraju - kazao je Mikulić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message