News

Komentari 306

Nije im dugo trebalo: Od 15. 7. cigarete skuplje za dvije kune

Nije im dugo trebalo: Od 15. 7. cigarete skuplje za dvije kune

Do 15. srpnja ove godine neke cigarete koje proizvodio TDR poskupjet će jednu, a neke dvije kune. Rekao je to u Rovinju u petak predsjednik Uprave TDR-a Zadro

Do 15. srpnja ove godine neke cigarete koje proizvodi TDR poskupjet će jednu, a neke dvije kune. Rekao je to u Rovinju u petak predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro, a razlog poskupljenja su veće trošarine nakon što Hrvatska uđe u EU. 

- Na cijenu cigareta najveći utjecaj imaju porezna opterećenja, odnosno 75 posto cijene cigareta u Hrvatskoj definirano je porezima - rekao je Zadro, a nije rekao točno koje cigarete će poskupjeti kunu, a koje dvije kune. 

Zadro je komentirao i izjave ministra Slavka Linića koji je u četvrtak rekao kako su proizvođači cigareta potkradali državu.

- TDR je sto posto poslovao u skladu s važećim zakonima i propisima, prema tome, bilo kakve optužbe smatramo neutemeljenima -  rekao je Zadro na konferenciji za medije.

Očekuju daljnji pad prodaje

Dodao je kako je teško reći u kojoj mjeri će veće trošarine utjecati na tržište duhanskim proizvodima u Hrvatskoj. Ipak, smatra da možemo očekivati daljnji trend pada prodaje. 

- Zbog gospodarske krize  i pada kupovne moći legalna prodaja cigareta u regiji pada od 2008. do 2012. za 13,3 posto -  rekao je, piše Novi list. 

TDR zadovoljan s markicama bez cijene

Poručio je da TDR pozdravlja odluku da na markicama više ne piše cijena cigareta jer će zakonodavac, a i industrija zbog toga imati veću fleksibilnost kada je u pitanju primjena novih cijena. 

Najčitaniji članci