Obavijesti

News

Komentari 13

'Nije lako nalaziti novce, a isto vjerujem da će se novci naći'

'Nije lako nalaziti novce, a isto  vjerujem da će se novci naći'
1

Premijer je na sjednici Vlade udijelio lekcije ministru Kujundžiću, ali i ministrici obrazovanja koji u javnosti zagovaraju povećanje plaća u zdravstvu i obrazovanju. Oni su mu odgovorili...

VIDEO

Moje zalaganje za veće ulaganje u obrazovanje i znanost nešto oko čeka sam vrlo jasna od samog početka, to je moj prioritet i oko toga mislim da nema diskusije, a o konkretnim rješenjima treba razgovarati, poručila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nakon sjednice Vlade. Na pitanje je li ju zasmetala poruka premijera na sjednici Vlade odgovorila je:
- Ja ću se sada poslužiti njegovi  izrazom. Bilo je baš simpatično - rekla je uz smijeh.

 Zašto je to premijer napravio, kaže, treba pitati njega. 

'Razumijem ministre, ali smo članovi Vlade, a ne sindikata'
'Razumijem ministre, ali smo članovi Vlade, a ne sindikata'

- Ja nemam dileme oko toga da je moje zalaganje da se više investira u obrazovanje i znanost. To je važno i oko toga sam decidirana od početka. To je naša jedina šansa da napredujemo - kazala je. 

Zagreb: Rasprava Vlade o prijedlogu kandidata RH za člana Europske komisije

Tvrdi da između nje i premijera nema prepreka.

-  Ja sam ministrica, svjesna sam da sam članica Vlade i da o tome treba razgovarati, ali jednako tako dolazim iz akademske zajednice gdje se potiče izražavanje stavova i stavljanje jasnih prioriteta u prvi plan. Tko će to raditi, ako neće ministar koji je zadužen za resor - rekla je Divjak. 

Smatra da to nije bilo upozorenje premijera. Na opasku da joj je premijer udijelio javnu opomenu uzvratila je: "To je način rada". 

Na pitanje kako je doživio odrješitu poruku premijera na sjednici Vlade, ministar zdravstva Milan Kujundžić poručuje:

- Premijera i ministra financija je za razumjeti. Nije lako nalaziti novce, a isto tako vjerujem da će se novci naći i da će to biti sve dobro - kazao je prozvani ministar nakon sjednice Vlade. 

Na opasku da ga je premijer "jako lupio po prstima" te pitaje je li član Vlade ili sindikata, Kujundžić je odbrusio:

- Nitko mene nije lupio po prstima, niti se ja svrstavam igdje. Ja sam Hrvat koji sam za hrvatski narod, hrvatske liječnike, sestre i pacijente. Zbogom - zaključio je Kujundžić. 

Ministar Marić: Ja sam za povećanje plaća, ali u skladu s mogućnostima

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar financija Zdravko Marić nije želio odgovoriti pretjeruju li ministar zdravstva i ministrica obrazovanja u svojoj komunikaciji te ponašaju li u posljednje vrijeme, kada je riječ o povećanju plaća u zdravstvu i obrazovanju, kao članovi sindikata.  

- Neću komentirati njihove načine. Mogu govoriti samo o mom načinu. Kao što vidite, ne šaljem nikome poruke putem medija, ne govorim što bi netko u svom resoru trebao raditi. Djelujem kao ministar u kolektivnom tijelu. Ono što imam za reći iznesem na sastancima i branim argumentima - poručio je. 
Odbacio je interpretacije da je on protiv povećanja plaća. 

- Vrlo sam za povećane plaće, ne samo liječnika i učitelja nego svih zaposlenika u državnoj i javnoj upravi odnosno svih zaposlenika u Hrvatskoj, ali ponavljam još jednom, u skladu s mogućnostima - jasan je Marić. 

Napomenuo je da Vlada od prvog dana aktivno radimo na na politici plaća svih državnih i javnih službenika. 

- Uz dužno poštovanje prema svakom resoru i svakom segmentu ne možemo zanemariti nekoga. Ako govorimo o zdravstvenim djelatnicima, ne možemo zanemariti policajce, inspektore, carinike ili djelatnike u kulturi - ustvrdio je Marić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu