Obavijesti

News

Komentari 6

Nije mogao poletjeti: Ozlijeđeni sokol spas pronašao kod lovca

Nije mogao poletjeti: Ozlijeđeni sokol spas pronašao kod lovca
1

Kako se Boris inače bavi lovom, odmah je znao da nešto nije u redu sa sokolom. Navukao je rukavice da ga ptica ne bi ogrebala i pokušao ju je uhvatiti

VIDEO

Sokola je prvo vidjela moja majka, a zatim kći nakon što je došla iz škole. Nisu ga se usudile uhvatiti, pa su pričekale mene, rekao nam je Boris Filar s Jaruna u Zagrebu.

Ozlijeđenog sokola našli su ujutro na jednom od svojih čempresa u dvorištu. Nakon što se Boris vratio s posla oko 19 sati, kći mu je rekla da im je ptica u vrtu. Kako se Boris inače bavi lovom, odmah je znao da nešto nije u redu sa sokolom. Navukao je rukavice da ga ptica ne bi ogrebala i pokušao ju je uhvatiti. Sokol je nastojao pobjeći, ali zbog ozlijeđenog desnoga krila nije mogao ni poletjeti.

- Uspio sam ga uhvatiti nakon nekoliko minuta. Zamotali smo ga i odmah odnijeli na Veterinarski fakultet. Ondje su nas primili, ali su rekli kako se bave samo domaćim životinjama i da ga moramo odvesti u Dumovec - objasnio nam je Boris Filar.

Doktor koji inače u prihvatilištu u Dumovcu liječi divlje životinje, kažu, nije bio tamo, pa su sokola morali ostaviti da ondje prenoći. Obitelj koja je našla ozlijeđenu životinju inače često zna viđati sokolove u blizini svoje kuće. Pretpostavljaju kako su negdje u okolici napravili gnijezdo.

- Znam nekad vidjeti kako se sukobe s vranama, ali je li to uzrok njegove ozljede, to ne znam. U svakom slučaju, bilo mi ga je jako žao - dodao je Boris, kojem su iz Dumovca rekli kako će njemu i njegovoj obitelji javiti kad se sokol malo oporavi.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.