Obavijesti

News

Komentari 5

'Nije nam svejedno. Tu gdje su pucali, tu djeca znaju sjediti'

'Nije nam svejedno. Tu gdje su pucali, tu djeca znaju sjediti'
5

Susjedi kažu kako ne pamte da se ovakvo nešto dogodilo u njihovom kvartu. Ističu kako su znali naći šprice, ali nikada nisu zamislili da bi se moglo pucati po kvartu. Zbog toga su ovih dana dodatno oprezni

VIDEO

Ovo je inače miran kvart, ali kad vidiš da se ovakvo nešto dogodi i kod nas, čovjek postane oprezan. Nije nam svejedno, priča nam jedan od mještana zagrebačkog kvarta Dugave.

I dva dana nakon pucnjave u Ulici Svetog Mateja, taj incident je još uvijek glavna tema među stanarima zgrada. O tome pričaju na parkiralištu, u obližnjem parku i kafiću. Zgroženi su pokušajem ubojstva u njihovom, kako kažu, inače mirnom kvartu.

Pokretanje videa...

01:32

Podsjetimo, u ponedjeljak nešto prije 22 sata A. D. (26) pucao je na M. B. (40) te ga pogodio u nogu tri puta. Policajci u civilu koji su se zatekli u blizini svladali su napadača koji je pokušao pobjeći i pritom je i odbacio pištolj u obližnji šaht.

Susjeda s kojom smo jučer razgovarali kaže kako je sve vidjela iz svog stana prekoputa.

- Samo smo začuli nešto kao petarde. Vidjela sam muškarca u prolazu zgrade preko. Imao je bijelu majicu, pokušavao je hodati, ali nije mogao. Pao je, a oko njega su se ubrzo skupili drugi susjedi. Skinuo je i hlače, a donijeli su mu i plahtu valjda da se pokrije ili da zaustave krvarenje. Krvi je bilo posvuda - dodaje susjeda. 

Pucnjava u Zagrebu: Teturao je propucan i krvav po Dugavama
Pucnjava u Zagrebu: Teturao je propucan i krvav po Dugavama

Prostrijeljeni muškarac je netom prije napada bio u kafiću Play Off, 50-ak metara daleko od zgrade gdje se srušio. Nakon toga, zaputio se prema taksiju, a tada ga je napao A. D. koji je prema njemu ispalio nekoliko hitaca. Kafić je jučer bio pun, kao da napada nije bilo, a iz kafića su nam kratko samo rekli da ne žele ništa komentirati niti da ih se dovodi u vezu s napadom jer su oni miran kvartovski kafić u koji dolaze i roditelji s djecom. Upravo njima nije lako zbog ovakvog incidenta.

- Ima svačega u kvartu, znalo je biti i šprica u parku, ali nismo ni zamislili da bi mogli pucati. Pa tu nam u blizini djeca odlaze u školu. Puno mladih tu sjedi na klupama navečer, druže se, pogotovo kako ljeto dolazi. Nije mi sada svejedno kada zamislim da mi dijete sjedi na ulici, a može se dogoditi ovakvo nešto - rekao je susjed iz obližnje zgrade.

Pucnjava u Zagrebu: Muškarca osumnjičili za pokušaj ubojstva
Pucnjava u Zagrebu: Muškarca osumnjičili za pokušaj ubojstva

Zagrebačka policija je objavila jučer kako je 26-godišnjeg muškarca optužila za pokušaj ubojstva i općeopasne radnje. Nakon kriminalističkog istraživanja napadača su predali pritvorskom nadzorniku te su ga i prijavili Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.