Obavijesti

News

Komentari 224

Mišićev školski kolega tvrdi: Jednom me pretukao kao vola

Mišićev školski kolega tvrdi: Jednom me pretukao kao vola
1

Edi Mišić je evidentiran za dvije sitne krađe kad je imao 16 godina. Kako su krađe beznačajne, MUP mu je 2005. izdao dozvolu za rad kao zaštitar u 'Sokol Mariću'

VIDEO

Edi Mišić (28), osumnjičen za ubojstvo Selene Macedo na Marjanu, je u istražnom pritvoru u kojem čeka psihijatrijsko vještačenje. 

Iako policija navodno ima brojne dokaze koji terete upravo Mišića za ubojstvo Selene, još uvijek se ne zna zašto je to učinio. On nije imao nikakav motiv da ubije Selenu. Ona nije ni silovana ni opljačkana, a osumnjičeni ju nije poznavao, čime ubojstvo postaje potpuno iracionalno.

Selena nije jedina, još u travnju je pretukao drugu ženu?

Čini se kako Mišić ima povijest napada na Marjanu. Navodno da nije prošao poligraf kad su ga pitali za napad u travnju ove godine kada  je pretučena S. Č. na trim-stazi na Benama. Tada je napadač istrčao iz šumarka, izudarao je i pobjegao, a S. Č. su prevezli u bolnicu s teškim ozljedama. Iako poligrafsko ispitivanje ne može biti dokaz na sudu, ipak istražitelje može usmjeriti, te bi oni ubrzo trebali saznati što je sve Mišić radio posljednjih godina.

Dvije sitne krađe sa 16 godina, radio i u 'Sokol Mariću'

Inače, Edi Mišić u svom dosjeu ima dvije sitne krađe kad je imao 16 godina. Od toga se u jednoj evidentira kao supočinitelj. Kako su krađe beznačajne, MUP mu je 2005. godine izdao dozvolu da obavlja posao zaštitara u tvrtki 'Sokol Marić'. U splitskoj podružnici te tvrtke radio je, piše Slobodna Dalmacija, od 28. siječnja do 3. svibnja 2005. godine. Nakon tri mjeseca rada, poslovni odnos je prekinut sporazumno i bez incidenata, tvrde u 'Sokol Mariću'.

GSS-ov pas Dex pronašao ruksak

Ubojičin ruksak s ključnim dokazima protiv Mišića pronađen je zahvaljujući GSS-ovom potražnom njemačkom ovčaru imena  Dex, a koji će za par tjedana dobiti certifikat za traženje mrtvih osoba. Pronašao ga je zatrpanog kamenjem 30-ak metara od mjesta gdje je bilo skriveno Selenino tijelo.

>>> Sve o ubojstvu Selene Macedo pročitajte u našem specijalu

Edi Mišić dobio je  branitelja po službenoj dužnosti, a riječ je o odvjetniku Frani Gorjancu koji se u četvrtak prvi put susreo sa svojim klijentom. 

Odvjetnik: Normalan dečko kakvih bi sada 30-ak sreli na rivi

- To je dečko kakvih bismo, da sada prošetamo splitskom Rivom, susreli barem trideset. Po svemu potpuno normalan. Danas se na sudu branio šutnjom, a ja sam tek dobio spis, pa ću pripremiti obranu - kazao je Gorjanac za Jutarnji list i  dodao da je Mišić u dobrom psihičkom stanju.  

Nakon što se saznalo da  je upravo Mišić osumnjičenik za ubojstvo Selene, oni koji su ga poznavali, ne mogu vjerovati da je on to učinio. Posljednjih godina sezonski je radio kao konobar u jednom kafiću u Splitu, no ne i ovo ljeto, jer se kasno prijavio. 

Bivši kolega s posla: Nikad nismo imali problema s njim

- Bio je vrijedan i pristojan, nikad nismo imali problema s njim. Nikad nije kasnio. Bio je sav u sportu, stalno trčanje, stalno zdrava prehrana, bio je opsjednut time - rekao je za Dnevnik.hr Ivan Nazlić, bivši kolega osumnjičenog. 

I u splitskoj Prirodoslovno-tehničkoj školi, koju je Mišić pohađao od 1999. do 2003., govore slično. Tvrde da se nije puno razlikovao od ostalih učenika i mladića u toj dobi. Iako, kako kažu, nije baš imao uzorno vladanje, ipak nije bio ni posebno problematičan. Navodno je imao viška energije i potrebu da se dokaže, znao je biti drzak, ali nakon toga bi se i ispričao. U školi je bio dobar učenik i nije padao razrede. Ali, napominju, Mišić se nije pojavio na posljednjoj godišnjici mature. 

Jedna profesorica iz škole kaže da ne može vjerovati da je Edi ubojica.  

'Jednom je zbog problema u školi razgovarao sa stručnim službama'

- Hajde da ste mi rekli da ima problema s drogom, da je nešto ukrao..., ali da je ubio Meksikanku na Marjanu, to je stvarno previše. Dobro ga se sjećam, bio je zgodan, crn, markantan đak. Šokirana sam da bi on mogao biti ubojica. Bio je učenik prve generacije ekoloških tehničara i maturirao je 2003. godine, kao učenik 4. a razreda. Bio je bistar momak, ali već u toj dobi problematična ponašanja - kaže profesorica za Slobodnu Dalmaciju

No, napominje kako nisu to bile neke strašne stvari, nešto što tinejdžeri u toj dobi ne rade, ali ipak pamti da je zbog problema u ponašanju razgovarao sa stručnim službama, a pozivali su mu i roditelje u školu. Oni su, kaže ona, u to vrijeme dobro surađivali s djelatnicima škole, jer su ga željeli izvesti na pravi put. 

Uglavnom je bila riječ o sukobima s drugim učenicima. 

- Međutim, ništa strašno. Nije on bio nešto agresivan, nego onako više jedan dišpet, nepristojnost - kaže profesorica.

Školski kolega: Pretukao me kao vola

Mišićev školski kolega iz Osnovne škole Split 3 prisjetio se kako ga je osumnjičenik za ubojstvo Selene Macedo pretukao kada su bili u osmom razredu. 

– To su bile uobičajene tučnjave za školske dane. Ja sam istukao nekog njegova prijatelja, pa se on došao osvetiti. Pretukao me kao vola, bio je jak poput životinje, a ja nisam bio baš za baciti. Stalno se bavio nekim sportovima, išao u teretanu, za školu se natjecao u gotovo svim sportovima. Od momčadskih sportova posebno dobro igrao je rukomet. Nije mi bilo svejedno kad sam čuo što je napravio. Znali smo se sresti i nakon tih školskih dana, tek bismo se kratko pozdravili – rekao je Večernjem listu Mišićev školski kolega. 

Svi se pitaju tko je hrabra djevojka koja ga je prijavila

U splitskoj ulici kroz Smrdečac svi se pitaju tko je ta hrabra djevojka koja ga je prijavila. Svi u nevjerici vrte glavom, ne mogu proniknuti što se to dogodilo sa simpatičnim mladićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...