Obavijesti

News

Komentari 31

Nije platio godišnje izvješće: Fina kaznila i Karla Resslera

Nije platio godišnje izvješće: Fina kaznila i Karla Resslera
1

Riječ je o izvješćima tvrtke koja se moraju dostaviti u Registar godišnjih financijskih izvještaja radi statističke obrade i to do 30. travnja za prethodnu godinu

VIDEO

Nositelj HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore Karlo Ressler platio je kaznu zato što je, kao i oko 20.000 drugih građana koji su osnovali firme, ali nisu imali poslovnih aktivnosti, zanemario obvezu predavanja godišnjeg financijskog izvješća za 2016. odnosno izjavu o neaktivnosti, objavio je u utorak Jutarnji list.

Riječ je o izvješćima koja se moraju dostaviti u Registar godišnjih financijskih izvještaja radi statističke obrade i to do 30. travnja za prethodnu godinu. Onima koji, kao i Ressler, to nisu učinili u propisanom roku Fina je ove godine počela slati kazne, piše dnevnik.

U Fini kažu da kažnjavaju po zakonskom minimumu što znači da odgovorne osobe dobivaju 'čestitke' na iznos od 5000 kuna, a za tvrtku je kazna 20.000 kuna. Ressler je također dobio ovakve kazne, ali je Prekršajnom sudu podnio prigovor i ishodio ublažavanje do općeg zakonskog minimuma propisanog Prekršajnim zakonom, tako da je za njega kao odgovornu osobu kazna 300 kuna, a za njegovu firmu Siva sova j.d.o.o. 2100 kuna, navodi Jutarnji list.

Godišnje financijsko izvješće za potrebe javne objave za 2016. predano je 22. prosinca 2017. Osim troškova osnivanja, nije bilo nikakvih poslovnih aktivnosti u 2016. rekao je za Jutarnji glasnogovornik Vlade Marko Milić i naveo da Resslerova firma nikada nije poslovala s državnim ili javnim tijelima.

Ukupni prihodi za sve godine poslovanja manji su od 3000 kuna, kaže Milić i otkriva da je Ressler nakon podmirenja kazne prodao Sivu sovu.

- Svoj poslovni udjel navedenog j.d.o.o.-a kupoprodajnim je ugovorom u cijelosti prenio na novog vlasnika 11. travnja 2019. te više nije ni na koji način povezan s Resslerom, kazao je glasnogovornik Vlade za Jutarnji list.

Dnevnik podsjeća da je Ressler tvrtku registrirao na adresi Vladimira Šeksa, Bauerova 27, u Zagrebu, a registrirana je bila za usluge prevođenja i tumača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.