Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

'Nije problem proslava dana RS, već antihrvatska histerija'

On smatra kako se tim povodom u medijima povela "neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja" i da je time nastavljena "antihrvatska histerija u BiH"

Zvonimir Čorić/VLM
Foto: Zvonimir Čorić/VLM
20 komentara

Ministar financija Bosne i Hercegovine i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je u petak kako je problematiziranje sudjelovanje članova njegove stranke na proslavi "dana Republike Srpske" 9. siječnja u Banjoj Luci proizvod "antihrvatske histerije" koju, kako tvrdi, potiču mediji.

Bevanda je, uz predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, također bio u Banjoj Luci 9. siječnja na manifestacijama priređenim u povodu obilježavanja praznika kojega je Ustavni sud BiH još 2015. godine proglasio neustavnim, no u posebnoj izjavi koja je medijima tim povodom dostavljena iz njegova ureda u Ministarstvu financija BiH on tvrdi kako u tome nije bilo ničega što bi trebao biti problem.

DIPLOMATSKI SKANDAL 'Nisam bio na proslavi, ne pada mi na pamet da idem na to...'

On smatra kako se tim povodom u medijima povela "neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja" i da je time nastavljena "antihrvatska histerija u BiH".

Za Bevandu je sve što se zbivalo u Banjoj Luci 9. siječnja "benigni događaj" koji je iskorišten za nove napade na njegovu stranku.

„Posjet hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavio antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman surađivati za dobrobit svih “, izjavio je Bevanda koji smatra kako je zastrašujuće to kako se ponašaju predstavnici bošnjačkog naroda te s koliko se mržnje istupa u javnom prostoru.

VLADA RH REAGIRALA Veleposlanik slavio dan Mladića i Karadžića, zovu ga u Zagreb

„Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor“, smatra Bevanda te poziva da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima.

„Moj rad i političko djelovanje temelje se na izgradnji povjerenja i čvrste suradnje s onima s kojima dijeliš prostor i određene zajedničke interese. Ovo nije država jednog naroda, jedne obitelji i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj moraju postojati povjerenje i korektan odnos“, izjavio je ministar Bevanda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message