Obavijesti

News

Komentari 39

Nije problem što nema reformi, nego što ti je netko dirnuo ego

Nije problem što nema reformi, nego što ti je netko dirnuo ego
1

"Tresla se brda, rodio se miš! To je najbolji opis tzv. "krize" Vlade, jer ne smeta Kovačiću to što Vlada niti radi niti provodi reforme, već mu smeta što ga se naziva podlacem", kaže Grbin

VIDEO

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin putem svog Facebooka obrušio na Mostova ministra Ivana Kovačića odnosno sukob između njega i HDZ-ovog Josipa Đakića.

Grbin je rekao da je to što Kovačić radi "u najmanju ruku dvolično". 

"Tresla se brda, rodio se miš! To je najbolji opis tzv. "krize" Vlade, jer ne smeta Kovačiću to što Vlada niti radi niti provodi reforme, već mu smeta što ga se naziva podlacem.

Što bi čak bilo u redu da se radi o bilo kojem drugom političaru, ali kada to nekome zamjera Kovačić, nakon svega što je sam do sada izgovorio na račun HDZ-a i svih drugih, onda je to u najmanju ruku dvolično.

Dragi Ivane, nije tebi problem što nema reformi, osim ukidanja pečata udrugama nisi se ni ti iskazao, već ti je problem što ti se diralo u ego, a sram te to priznati",
napisao je Grbin.

Podsjetimo, Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić zaprijetio je u subotu ostavkom ukoliko se premijer Andrej Plenković javno ne očituje, a saborski zastupnik HDZ-a Josipa Đakića ne ispriča nakon što je Kovačićevu odluku da za svoje savjetnike uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ nazvao podlom.

Vlada: Neće biti ostavke

Vlada je u nedjelju poručila kako Kovačićeve ostavke neće biti jer su imenovanja Višnje Tafre i Vesne Nađ provedena u skladu s propisima, doznaje se u nedjelju u Vladi.  

''Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto sukladno njeznim kvalifikacijama. Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda'', potvrdili su danas Hini u Vladi.

Priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo hrvatskih branitelja, koje ističe da su oba ministarstva, branitelja i uprave, poštovala "sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika."

Most uz Kovačića

Most je u nedjelju priopćio kako istup Josipa Đakića, u kojem je imenovanja na dužnosti u Ministarstvu uprave nazvao podlim potezom ministra Kovačića, smatra vrlo nekorektnim s obzirom da je to bila zajednička odluka dva partnera u Vladi te da im drago da je premijer Plenković odmah reagirao i podržao odluku ministra Kovačića ali i ostatka Vlade.

"Podsjećamo, međuresornim dogovorom unutar Vlade, između ministara uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda, uz odobrenje premijera Andreja Plenkovića,  Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto u skladu s njenim kvalifikacijama i to u sklopu Ministarstva uprave, dok je Višnja Tafra imenovana glavnom tajnicom Ministarstva uprave nakon provedenog javnog natječaja", navodi Most u priopćenju.

Ocjenjuje kako je stoga opravdan zahtjev ministra Kovačića za isprikom Đakića.

"Srećom, gospodin Đakić ostao je sam u neargumentiranom prozivanju. Nadamo se da će iz ovog primjera nekorektnog ponašanja uvidjeti koliku odgovornost za Vladu RH snosi i on sam kao član parlamentarne većine", poručio je Most.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.