News

Komentari 117

Nijemci objavili: Napravili smo lijek protiv korona virusa!

Nijemci objavili: Napravili smo lijek protiv korona virusa!

Iako je lijek napravljen, on i dalje nije blizu javne distribucije pošto nije prošao ni sve faze testiranja niti je odobren što bi značilo kako bi u distribuciju mogao tek za godinu dana

Njemačka tvrtka Formycon objavila je kako je kreirala lijek protiv Covida-19, piše Deutsche Welle.

Iako je lijek napravljen, on i dalje nije blizu javne distribucije pošto nije prošao ni sve faze testiranja niti je odobren što bi značilo kako bi u distribuciju mogao tek za godinu dana.

Bavarska tvrtka javlja kako njihov blokator korona virusa pod nazivom FIB207 može u potpunosti spriječiti zarazu stanica. 

- To znači da pacijenti koji su teško oboljeli od Covida-19 i koji su u bolnici imaju mogućnost liječenja - naglašava šef Formycona Carsten Brockmeyer u intervjuu za tagesschau.de.

- Za sada ne postoji lijek koji je dovoljno učinkovit za ove pacijente - dodao je.

Antivirusni lijekovi poput Remdesivira su se naposljetku pokazali neučinkovitima, a kokteli protiv antitijela se odobravaju samo pacijentima u ranoj fazi bolesti. Ovaj lijek funkcionira u potpunosti drukčije:

- Mi blokiramo ulazna vrata koju virus koristi za prodiranje u stanice. To nudi maksimalnu zaštitu od mutacija. Na taj način sprječavamo i buduć́e epidemije koronavirusa - rekao je Brockmeyer.

Njegova tvrtka sad cilja na brzo odobrenje lijeka, a prvi razgovori s nadležnim američkim i europskim službama trebali bi se održati početkom 2021. godine, dok se odobrenju nada godinu kasnije. Smatra kako je pogrešno vjerovati da takav lijek tada više neće biti potreban.

 

Najčitaniji članci