Obavijesti

News

Komentari 123

Njemački mediji o Hrvatskoj: 'Lihvarske cijene!' Uskoro ćete biti ljetovalište samo za bogate

Njemački mediji o Hrvatskoj: 'Lihvarske cijene!' Uskoro ćete biti ljetovalište samo za bogate

Savjetuju sve koji idu na odmor da sa sobom ponesu više novca jer će Hrvatska uskoro postati ljetovalište samo za bogate

VIDEO

Njemački mediji pišu kako ih je Hrvatska šokirala i razočarala jer hrana, smještaj, restorani - sve je poskupjelo, prenosi Fenix.

Njemački RTL piše kako cijene  „lihvarske“, kuglica sladoleda na nekim mjestima u Hrvatskoj košta i pet eura, te napominju kako i restorani postaju sve skuplji.

Savjetuju sve koji idu na odmor da sa sobom ponesu više novca jer će Hrvatska uskoro postati ljetovalište samo za bogate.

Skuplji je i od mesa: Kilogram mladog graha i po deset eura
Skuplji je i od mesa:  Kilogram mladog graha i po deset eura

Nadalje, RTL-ovi novinari pišu kako su Italija, Španjolska i Francuska prošlost, sad je popularna Hrvatska.

– Hrvatska je u međuvremenu postala jedna od najpopularnijih europskih destinacija za odmor, ponajviše zato što se dugo smatrala jeftinom destinacijom za putovanja - piše RTL.de.

Njemački Express piše kako o sve većim cijenama pišu i hrvatski mediji. U medijima svakodnevno možete pročitati naslove  poput “Provjerite kolike su cijene na Jadranu!” ili “Ljetovanje na Maldivima ove godine jeftinije od Hrvatske”, piše Express.de

Kuglica sladoleda pet eura

– U Dubrovniku, jednom od najpopularnijih odredišta u zemlji, kuglica sladoleda navodno stoji pet eura. U Rovinju ne privlači pozornost sladoled zbog svoje previsoke cijene, već burger. Navodno bi turisti za njega trebali izdvojiti nevjerojatnih 22 eura . A u Šibeniku, svi oni koji se žele počastiti osvježavajućim Aperol Spritzom moraju izdvojiti jedanaest eura. Za čašu od 0,1 litre, piše njemački RTL.

Njemački mediji zaključuju kako je Hrvatska toliko skupa jer ima visoku stopu inflacije u usporedbi s ostatkom EU, a posljedice pandemije koronavirusa i dalje se vide. Navodno je bilo i skrivenih korekcija cijena u smještaju ili restoranima zbog uvođenja eura početkom godine.

Cijene sladoleda u Zagrebu

Ipak, RTL.de piše kako situacija nije bolja niti u Njemačkoj jer primjerice, kuglica sladoleda košta najmanje 2 eura.

Povećane cijene hrane i energenata, viši troškovi proizvodnje i ponekad skuplje najamnine lokala, dovode do visokih cijena. Nije drugačije ni u Njemačkoj, ali u Hrvatskoj je skuplje, zaključio je njemački RTL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature