Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
140 komentara

Nikad gora najezda komaraca u Osijeku: 'Ne možemo živjeti...'

Opet ista priča - rekao je umirovljenik i dodao da ga spašava tableta protiv komaraca koju svaku večer uključuje. Komarci otkako je ugrijalo, doslovno teroriziraju Osječko-baranjsku županiju

Foto: Davor Javorović/Pixsell, čitatelj 24sata
140 komentara

Probudio sam se i sve mi je nekako bilo čudno. Vidim - crni se parket, plahte na krevetu, namještaj...Prišao sam bliže, a ono, komarac do komarca, svi uginuli, rekao je Slobodan Brozović (71) iz Osijeka.

Odmah se prihvatio posla i pomeo cijelu sobu. Na hrpi su bile stotine komaraca. Bilo je to u utorak. Danas smo ga nazvali da provjerimo situaciju.

Foto: čitatelj24sata

- Opet ista priča - rekao je umirovljenik i dodao da ga spašava tableta protiv komaraca koju svaku večer uključuje. Komarci otkako je ugrijalo, doslovno teroriziraju Osječko-baranjsku županiju. Zavukli su se u kuće, stanove, stubišta zgrada, a krcati su ih i parkovi.

Navečer u njima ne sjedi baš nitko.

- Kako još nismo postavili komarnike, moja obitelj i ja od ovih se napasnika branimo spuštanjem roleta i zamračivanjem prostorija navečer - rekao je čitatelj Igor Ižakovič.

U osječkoj gradskoj upravi tvrde kako sve rade u skladu s nalozima struke, odnosno preporukama stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo. Poručili su za Glas Slavonije kako je za sve kriv Kopački rit, koji je zaštićen i ne smije ga se zaprašivati, pa to komplicira cijelu situaciju. Razgovarali smo i sa zamjenikom načelnika općine Darda, koji se slaže s tom tvrdnjom.

- Problem je ne samo u Kopačkom ritu nego i u zaštićenom rezervatu Dunav-Drava-Mura. Mi o svom trošku zaprašujemo čak jednom tjednom i vjerujte, to nije jeftino. Ali sve je uzalud. Država ne dozvoljava da se riješe ta zaštićena močvarna područja. Draži su im komarci, a naši građani neka pate - rekao je dogradonačelnik Antonio Branilović.

U Ministarstvu zaštite okoliša tvrde da Kopački Rit ipak tretiraju protiv komaraca, osim zoološkog rezervata, a da u rezervatu Dunav-Drava-Mura ne postoji nikakva zabrana. Misle da je problem u nepravodobnom i nekoordiniranom tretiranju komaraca.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message