News

Komentari 12

'Nikada nismo imali tako puno hospitalizirane djece. Najmlađe dijete na odjelu je dojenče'

'Nikada nismo imali tako puno hospitalizirane djece. Najmlađe dijete na odjelu je dojenče'

Imamo četvero djece do godine dana s visokim temperaturama i smetnjama u disanju. Neki od njih morali su dobiti i kisik, rekao je Voditelj Odjela pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec dr. Dejan Balažin

Voditelj Odjela pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec dr. Dejan Balažin komentirao je stanje hospitalizirane djece u bolnici za Dnevnik.hr te otkrio kako većina roditelja i djece nisu uopće cijepljeni.

'Imamo četvero djece do godine dana s visokim temperaturama i smetnjama u disanju'

- Najmlađe dijete na odjelu je dojenče staro mjesec i pol. Imalo je povišenu temperaturu i ostale respiratorne probleme. Imamo četvero djece do godine dana s visokim temperaturama i smetnjama u disanju. Neki od njih morali su dobiti i kisik. Imamo jedno dijete s upalom pluća. Kada usporedimo prijašnje valove, ovo nam je najgori val. Nikada nismo imali tako puno hospitalizirane djece, ali ni u obradi - rekao je.

- Mislim da će se to i kod nas početi primjenjivati, s vremenom - predviđa dr. Balažin vezano uz cijepljenje djece protiv koronavirusa.

- Imamo devet COVID odjela koji se šire na račun odjela koji su inače morali obavljati svoj normalan rad. To ide nauštrb pacijenata koji trebaju druge oblike zaštite. Nedostaje sestara, a s liječnicima se još pokrivamo. Koliko čujem, dobit ćemo medicinske sestre iz drugih bolnica i gradova- rekao je liječnik te otkrio kako su odavno premašili kapacitete.

Najčitaniji članci