Obavijesti

News

Komentari 60

Nikola je ustao iz kolica: 'Ako sam zaplesao, onda ću i hodati'

Nikola je ustao iz kolica: 'Ako sam zaplesao, onda ću i hodati'
5

Nikola Raguž (24) iz mjesta blizu Mostara, koji je već tri godine praktički prikovan za invalidska kolica, zadivio je svijet kada je na svadbi mlađe sestre ustao iz kolica i zaplesao s njom

VIDEO

Jednog dana ću ponovno zaigrati nogomet s društvom, rekao nam je Nikola Raguž (24) iz mjesta Ortiješ pored Bune nedaleko od Mostara. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:35

Posjetili smo ga u obiteljskoj kući. Nikola je prije tri godine nastradao u prometnoj nesreći. Tri mjeseca nakon nesreće proveo je u komi, a otkada se probudio, njegov je  život nezamisliv bez invalidskih kolica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:46

Ranije ovog mjeseca, na svadbi mlađe sestre Mateje, za koju s velikim osmjehom na licu govori da mu je ljubimica u obitelji, Nikola je predložio da on i Matea zaplešu. 

- To je bila njegova ideja i ja sam naravno pristala. Ali morao mi je obećati da ćemo sljedeći ples plesati skupa na njegovom vjenčanju - ispričala nam je Matea.  

Nikola se na svadbi ustao iz kolica, pridržavao se za Mateu i oslanjajući se na nju, uspio je otplesati zajednički ples. Brat i sestra Raguž plesali su na pjesmu “Vratio sam se živote”. To je Nikolina najdraža pjesma, a ujedno i snažna poruka.

'Nakon što smo otplesali shvatili smo koliko smo šokirali sve prisutne'

- Nakon što smo otplesali shvatili smo koliko smo šokirali sve prisutne. Ali Nikola je bio presretan - prisjetila se Matea. Nikola je dodao da mu je trenutak kada je sa sestrom uspio zaplesati najdraži u životu. 

Obitelj je od nesreće prije tri godine stalno uz njega. Prve prognoze bile su dosta loše. Liječnici su mislili da se Nikola više neće probuditi, a čak i ako se probudi, prognozirali su mu da će vegetirati. 

'Otkako se probudio iz kome, cijele dane sluša glazbu'

- Ali obitelj je oduvijek bila uz njega. Uz Božju pomoć i vlastitu volju, izborio se da danas bude ovako dobar - rekao nam je Nikolin otac Pavo.    

Najviše brige o njemu vodi majka Zdravka. Nikola dane provodi kod kuće u krevetu, a sestra Matea često ga izvede u kafić i na druženje.

- Otkako se probudio iz kome, cijele dane sluša glazbu, to jako voli i to mu je najdraže - rekla je Matea.

Očekuju ga tri operacije...

Nikolu sad očekuju tri operacije. Prva je u Beču sredinom ožujka, a nakon toga slijedi rehabilitacija.  

- Uporno mora nastaviti svojim putem i sve će biti dobro - zaključio je Nikolin brat Željko.

Nikoli možete pomoći uplatom sredstava na ime oca Pave Raguža s naznakom za pomoć Nikoli Ragužu. Ukoliko uplaćujete iz inozemstva, potrebno je još navesti i adresu Ortiješ 52, 88 000 Mostar, BiH. Uplate se mogu izvršiti na transakcijski račun:

br. 3381002528926889
Poziv na broj (UniCredit Bank d.d.) 45406134000
ili devizni račun: SWIFT: UNCRBA22,
IBAN: BA39 3381 3028 4426 3495,
POZIV NA BROJ: 45406134101

POGLEDAJTE VIDEO:

[UŽIVO IZ MOSTARA] Dirljiva priča o bratu i sestri o kojima priča cijela regija: Tri godine nakon prometne nesreće Nikola Raguž zaplesao je na vjenčanju sestre Matee. Za potpuni oporavak mora na operaciju u Beč Reporter: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on 23. siječnja 2017
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag