Obavijesti

News

Komentari 29

Nikoliću nakon četiri dana štrajka glađu otkazuju bubrezi

Nikoliću nakon četiri dana štrajka glađu otkazuju bubrezi
6

Liječnici kažu da nalazi šefa Srpske napredne stranke upućuju na dehidraciju, dok neki mediji pišu da ima krvi u mokraći što ukazuje na probleme rada bubrega

VIDEO

Zdravstveno stanje šefa Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića u ponedjeljak se pogoršalo. Nikolić je u nedjelju nakon dva dana štrajka glađu i žeđu završio u bolnici. Ravnatelj KBC Novi Beograd za Press je izjavio kako Nikolićevi nalazi upućuju na dehidraciju. Liječnici kažu da je Nikolićevo stanje ozbiljno, no da je svjestan, može komunicirati i upravljati svojim postupcima. Liječnik Momčilo Babić rekao je da mu za sada normalno rade svi organi te da prima lijekove za srce i protiv bolova, no nije obrazložio zašto. Press piše da su Nikoliću svi nalazi dobri osim šećera i mokraće, što oslikava rad bubrega, dok srpski Alo! piše da je su mu u mokraći našli krv što znači da mu otkazuju bubrezi.  Nikolić se na štrajk odlučio kako bi natjerao predsjednika Borisa Tadića da raspiše prijevremene izbore u Srbiji. 

Patrijarh srpski Irinej i EU pozvali su u ponedjeljak Nikolića da prestane sa štrajkom i da političku borbu nastavi u okviru službenih institucija. Patrijarh je istaknuo da štrajk glađu nije u skladu sa tradicijom pravoslavne vjere, da je nekršćanski te da je riječ o vrsti samoubojstva koju crkva osuđuje. I službeni stav EU je da bi se Nikolić za svoje stavove trebao boriti u okviru službenih institucija no nisu rekli da li će Nikolićev potez štetiti Srbiji u dobivanju statusa kandidata za članstvo u uniji. Tek su rekli da će 'pratiti razvoj situacije'. 

Nikolićevi stranački kolege podržali su ga u štrajku rekavši kako Boris Tadić zna što treba učiniti da bi Nikolić prestao štrajkati. Liječničke nagovore da prestane s glađu Nikolić je ocijenio kao Tadićevu zapovijed liječnicima da pokušaju utjecati na njega.

- Predsjednik Tadić je u zadnja dva mjeseca razgovarao s Nikolićem i rekao mu da Demokratska stranka prihvaća da izbore raspiše odmah ako će biti poznato da li će Srbija dobiti status kandidata ili ne, ali da ne želi ugroziti put Srbije u EU - rekao je zamjenik predsjednika Demokratske stranke Dragan Đilas. 

Tadić je posjetio Nikolića čim je završio u bolnici, no nisu uspjeli ništa dogovoriti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...