News

Komentari 33

Nino Raspudić nije dočekao Plenkovića ispred Remetinca: 'Pobjegao je preko granice'

Nino Raspudić nije dočekao Plenkovića ispred Remetinca: 'Pobjegao je preko granice'

Saborski zastupnik je rekao da čim se Plenkoviću spomenuo Remetinec, on je otišao preko granice, a možda se i ne vrati. Ne isključuje da će možda trajno ostati u BiH

Most-ov saborski zastupnik Nino Raspudić održao je danas konferenciju u podne ispred zatvora u Remetincu. Naime, Raspudić je u nedjelju pozvao premijera Andreja Plenkovića da se točno u podne sučeli s njim, no Plenković se nije pojavio jer je danas na službenom posjetu Bosni i Hercegovini. 

- Znakovito je da čim se spomenuo Remetinec, on je otišao preko granice, možda se neće ni vratiti. Ne isključujem da će možda trajno ostati s druge strane granice. Budući da ću za božićne blagdane biti u Mostaru, možemo sučeljavanje organizirati i tamo - rekao je Raspudić.

 - Prekjučer me u jednom nekontroliranom ispadu pozvao da unutar sat vremena dođem na odjel za COVID, da se s njim sučeljavam i vidim kako izgleda odjel za COVID, što smatram potpuno neprimjerenim jer tim odjelima nemaju pristup ni članovi najuže obitelji. Džentlmenski sam uzvratio pozvavši ga cijeli dan ranije da se sučelimo na terenu koji je njemu i njegovima gotovo domaći. To je ovaj zatvor, u kojem će ih uskoro biti više nego na Trgu žrtava fašizma. Maloprije sam obaviješten da su na stranici HDZ-a objavili da neće doći na ovo sučeljavanje. Imam jednu prijelomnu vijest - rekao je Raspudić, pa komentirao kako prvi put u svojoj povijesti hadezeovci su priznali da je Plenković pogriješio jer su napisali da nisam njegov kalibar, a on je u subotu zvao Raspudića na sučeljavanje. 

- Zamislite, oni pišu da je on pogriješio - rekao je Raspudić ispred Remetinca.


- Jučer me predsjednik Vlade, mr. Andrej Plenković, iznenada pozvao da se u 15h sučelimo na covid-odjelu. Nisam se pojavio jer smatram neprimjerenim da se političari našetavaju po odjelu intenzivne njege, gdje ni najuža obitelj pacijenata nema pristup. Stoga ga na vrijeme, dan unaprijed, pozivam na sučeljavanje pred predstavnicima medija, i to džentlmenski, na HDZ-ovom domaćem terenu, ispred zatvora u Remetincu, u ponedjeljak, 13.12. točno u podne. Osjećat će se kao kod kuće jer tu su mu prethodnici, najbliži suradnici, a pozivam ga da sa sobom povede i svoje ministre za koje procjeni da im je trenutno, kako se steže Olafov obruč, najpotrebnije razgledati budući pansion. Dolazim sam, i stojim na raspolaganju za sva pitanja, kako g. Plenkovića tako i medija - objavio je u nedjelju na Facebooku Raspudić.

Podsjetimo, Andrej Plenković doputovao je u ponedjeljak u jutarnjim satima u službeni posjet BiH tijekom kojega će boraviti u Sarajevu i Mostaru.

Svrha njegova posjeta je poslati poruku o cjelovitosti BiH i potrebi za dijalogom i smanjenjem napetosti u toj susjednoj zemlji.

- Poruka s kojom idemo u BiH je ona o znaku i signalu prijateljstva, dobronamjernosti, dobrosusjedstva, suradnje, poruka o cjelovitosti BiH, ali i poruke o tome da se sva tri konstitutivna naroda (...) osjećaju dobro i adekvatno zastupljeno - rekao je Plenković novinarima u subotu.

Najčitaniji članci