Obavijesti

News

Komentari 109

'Nisam bolestan za funkcijama, spreman sam ići i u opoziciju'

'Nisam bolestan za funkcijama, spreman sam ići i u opoziciju'
1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smatra da se većina u parlamentu neće moći sastaviti bez mandata njegove Koalicije rada i solidarnosti

VIDEO

Mogu reći - što vas ne ubije, to vas ojača. Svoju nevinost ću dokazati na sudu, kao što sam i dokazao i optužnicu da sam pomogao udruzi Željke Markić za preferencijalno glasanje. Ta optužnica je bila deplasirano podignuta, ali ja opravdavam, jer predsjednici stranaka kojima politički uhljebi vire ispod skuta su učinili svoje. To je politička optužnica koja je pala, tako će pasti i ostale. Inače, u Zagrebu je gradonačelnik Bandić 16 godina u prvoj funkciji odgovornosti i vlada nulta stopa tolerancije prema kriminalu svih vrsta uključujući i gradonačelnika, rekao je Milan Bandić gostujući u RTL Direktu.

Izjavu premijera Zorana Milanovića o kriminalcima na kandidacijskim listama nije htio komentirati.

Na pitanje je li spreman svoje mandate udružiti s mandatima SDP-a ukoliko budu trebali za formiranje vlasti, Bandić je rekao:

- Što se tiče gradonačelnika Bandića koji je tri puta izabran u Sabor - ja nisam bolestan za mandatima ni za funkcijama. Ukoliko se ne bude poštivalo ono za što se Koalicija rada i solidarnosti zalaže, mi smo spremni ići u opoziciju -  kazao je zagrebački gradonačelnik te istaknuo kako je spreman koalirati sa svima onima koji podupiru program Koalicije rada i solidarnosti. 

- Jedini moj partner, istinski partner posljednih 16 godina, su u Zagrebu građani grada Zagreba i u Hrvatskoj građani Republike Hrvatske - dodao je.

Na upit kako komentira to da se kao gradonačelnik grada Zagreba nije niti na jednom protokolu ili događaju sreo sa predsjednikom Vlade, Bandić kaže da to treba pitati Milanovića. 

- Za dogovor trebaju dvojica, a za ne dogovor samo jedan. Ja sam inicirao, sa ministrima se nalazio, zadnjih mjesec dana sve češće. 

Na pitanje koliko mandata očekuje, Bandić je rekao:

- Ja poštujem ankete, ali još više vjerujem u 8. studenog kad će biti generalna anketa. Dovoljno mandata da možemo slobodno već danas reći da se većina u parlamentu neće moći sastaviti bez mandata koalicije Rada i solidarnosti. 

Bandić je rekao da su ključne točke programa njegove koalicije rad, struka, kompetencija i zajedništvo. Istaknuo je da je to sve ono čega u Hrvatskoj nema.

- U Hrvatskoj 300.000 ljudi ne radi, 30.000 ih radi i ne prima plaću. Nema zajedništva, lideri se ponašaju kao ovnovi na brvnu, kao buntovni tinejdžeri. Hrvatskoj treba zajedništvo, treba joj vratiti ponos. Treba cijeniti rad, struku i zajedništvo, solidarnost i odgovornost. Mi smo jedina koalicija koja je danas predstavila koaliciju, program, ljude i rokove - kazao je.

Smatra da je najveći problem hrvatskog gospodarstva nezaposlenost, a kao ključne ciljeve ističe povećanje proizvodnje, povećanje zaposlenosti, povećanje plaća i mirovina, smanjenje uvoza i smanjenje vanjskog duga.   

Bandić je rekao da su se najveće investicije do sada razvijale u Zagrebu. Osim toga, kako je rekao, u Zagrebu djeca imaju besplatne udžbenike, majke za prvo, drugo i treće dijete dobivaju 1800, 3600 i 9000 kuna do navršene šeste godine života. Nadalje, kazao je da je  kreditni rejting Zagrebačkog Holdinga najbolji u Hrvatskoj te da se u Zagrebu svi penzioneri koji imaju manje od 3200 kuna voze besplatno. 

- Djela govore više od riječi. Europski Zagreb za europsku Hrvatsku - rekao je.

Na pitanje što planira s Dinamom, je li u planu privatizacija, Bandić je rekao:

- Ja sam peti počasni predsjednik Dinama, to mi je čast. Prije mene je to bio predsjednik Tuđman. I kao Dinamovac, imam hajdučko srce i Dinamovu dušu. Dinamo je moja preokupacija samo u slučaju da zaštitim gradsku imovinu i da stavim u funkciju taj stadion. Bit ćemo dioničari u tom klubu samo onoliko koliko stadion vrijedi.  

Zagrebački gradonačelnik je komentirao i izbjegličku krizu,

Državnički gledam na nju jer 16 godina radim drugu izvršnu funkciju ove zemlje. Treba biti solidaran i humanitaran, ali prije svega treba voditi računa o nacionalnim interesima RH. Treba graditi prijatelje u okruženju, a prema prema ljudima biti humanitaran i solidaran. U svakom slučaju, treba voditi računa o nacionalnim interesima, treba biti državnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...