Obavijesti

News

Komentari 233

"Nisam htio nikog ubiti, te sam se večeri bojao za svoj život"

"Nisam htio nikog ubiti, te sam se večeri bojao za svoj život"
9

Boško Šapić ispričao je u četvrtak na sudu kako su ga napala četvorica mladića ispred diskoteke. U panici je, kaže, počeo mahati nožem jer se bojao za svoj život

VIDEO

Iskreno mi je žao i kajem se za ovaj tragični događaj u kojem su izgubljena dva mlada života. I sam ne znam kako ću se do kraja života nositi s time. Žao mi je dečkiju, bez obzira na sve, kazao je danas Boško Šapić u svom iskazu na Županijskom sudu u Karlovcu gdje mu se sudi za teško ubojstvo Alvina Horvatića i ubojstvo Dejana Vučkovića u studenom 2013. godine u Vojišnici kod Karlovca. 

Šapić je pred sudskim vijećem opisao odnos s Viktorijom Jakuš Mejarec, kao i sa ubijenim mladićima.

Kazao je da je poznavao obojicu mladića, Alvina i Dejana, ali da se s njima nije družio. Viktoriju je upoznao u ljeto prije kobnog događaja, a u to vrijeme je i s Alvinom i s Viktorijom bio prijatelj na Facebooku i s oboje se dopisivao. Ispričao je da ga je krajem kolovoza Viktorija pozvala na piće, a kada ju je upitao za Alvina kazala je da su prekinuli. 

Nikad u životu se nisam tukao jer sam po prirodi plašljiv; Boško Šapić na sudu

- Upozorio sam je da ne izlazim s zauzetim djevojkama, na što je kazala da ne brinem i da su oni prekinuli. Počeli smo vezu, a nakon tjedan dana mi je Alvin pisao da između njih nije ništa gotovo dok to on ne kaže. Htio sam prekinuti, no Viktorija me uvjeravala da to nije ništa i da će ona to riješiti s Alvinom - govorio je Šapić, te dodao kako je još u dva navrata htio prekinuti vezu s Viktorijom zbog Alvinovih prijetnji, no ona to nije htjela te mu je naposljetku na Facebooku blokirala Alvina i od tada s njime više nije komunicirao. 

Šapić je ispričao da se kobnog dana dogovorio s Viktorijom da navečer idu u novi kafić u Vojniću. Napomenuo je da te večeri nisu bili u kafiću DiD kako je to tvrdio brat ubijenog Dejana Vučkovića. Oko 21.30 sati su, kaže, krenuli iz Vojnića prema Vrginmostu.

- Dva kilometra nakon što smo prošli disco "Heart" Viktorija je inzistirala da se vratimo na piće. Počela se duriti i ljutiti, pa sam popustio i otišli smo u "Heart" iako mi je bila čudna njena reakcija. Popili smo piće u separeu i tada je ušao Alvin i Vlado Vrga. Prepao sam se s obzirom na njegove prijetnje. Nisam želio probleme i kazao sam joj da je idem van, te da ona krene za mnom. Ja sam izišao, a Viktoriju je za ruku povukao Alvin, ne znam je li je poljubio no nešto joj je govorio. Otrgnula mu se iz ruku i krenuli smo prema autu. Otključavao sam auto i govorio joj da idemo da Alvin ne dođe, no ona je kazala da čekam da obriše cipele od blata. Na to je došao Alvin i rekao sam joj da ide pričat s njim da to riješe. Autu su se približili i Domagoj Dizdar i Tomislav Kulić. Pitali su koga treba tući, a Alvin je prstom upro u mene. 

Facebook

Čuo sam da Alvin inzistira da Viktorija ide s njime, no ona mu je kazala da ide sa mnom. Prijetio joj je: "Ako odeš s njime tući ćemo ga, a ako ostaneš sa mnom nećemo". Sjela je u auto, a mene je uhvatila panika i strah da će me tući i Viktoriji sam nekoliko puta viknuo da iziđe iz auta i ostane s njime. Nije htjela. Upalio sam auto i krenuo, a Alvin se držao za štok i vrata. Trčao je za autom i udarao u krov i prtljažnik. Auto mi se ugasio, palio sam ga i u to je došao Alvin i vukao me van iz auta. Viktorija me vukla k sebi u auto. Ispred auta su došla još trojica, Dizdar, Kuliš i Dejan Vučković. Kada sam vidio da su četvorica od straha sam uzeo preklopni nož da se obranim, a koji uvijek stoji kraj mjenjača jer mi je služio za rezanje salame i peciva za gablec. Izvlačili su me van i tada je auto krenuo još metar, dva naprijed. Izvukli su me van, počeli su me tući, Alvin me udarao nogom, branio sam se rukom, a u ruci držao sklopljen nož. Dejan mi je prišao s leđa, Alvin me uhvatio i tad sam nekako otvorio nož i piknuo Alvina sa strane da se obranim. Pustio me, no opet me počeo tući nogom i šakama i ja sam počeo mahati nožem pred sobom, lijevo, desno, na sve strane, da ga uplašim. U jednom trenutku više nisam nikog vidio pred sobom, udaljio sam se od Alvina. 

24sata

On je stajao i nisam primijetio da je ozlijeđen. Dotrčao je zaštitar i četiri puta mi ponovio: "Baci nož". Nisam niti znao niti da je Dejan ozlijeđen dok nije netko kazao: "Krvari, krvari". Već se godinu dana u zatvoru preispitujem kako je Dejan dobio takvu ozljedu jer ga uopće nisam niti vidio dok mi nije prišao s leđa - kazao je Šapić dodajući da tijekom događaja Viktorija bila cijelo vrijeme u autu i vrištala što to radimo. 

Na pitanje obrane je odgovarao da nije bio ljubomoran na Alvina već obrnuto, te da se nikad u životu nije tukao jer je po prirodi strašljiv. Na tužiteljevo pitanje kakve je ozljede zadobio tijekom sukoba je kazao da nije zadobio vidljive ozljede, te da mu u sukobu nije bila potrgana odjeća.

- Te večeri sam se bojao za svoj život - ustvrdio je Šapić.

Nad Šapićem će biti provedeno psihijatrijsko vještačenje kojim će se ispitati njegovo afektno stanje kao i stanje ubrojivosti tijekom kobnog događaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto