Obavijesti

News

Komentari 109

Ništa ne duguje, a Porezna je napisala da duguje 4 mil. kuna

Ništa ne duguje, a Porezna je napisala da duguje 4 mil. kuna
2

Josip Lešić se nalazio na Linićevu popisu poreznih dužnika. Nekoliko dana kasnije njegovo ime iščeznulo je s popisa. Iz lokalne podružnice osobno su mu se ispričali

VIDEO

Josip Lešić htio je propasti u zemlju od srama kad je shvatio da je na Linićevu popisu poreznih dužnika.

- Kad su mi se sutradan počeli javljati poslovni partneri, tražeći da im ranije isplatim robu koju sam od njih kupio, htio sam prestati s poslovanjem. No smirio sam se i odlučio da nekoliko stotina zaposlenika, koji od mene uredno primaju plaću, neće ispaštati zbog toga. Nikad nikome ništa nisam dugovao - kaže Josip Lešić, jedan od najvećih poduzetnika na istoku Hrvatske.

Dodaje da je davno od oca naučio “Bogu Božje, državi državno”. Ističe kako nema šanse da obveze prema državi ne ispuni na vrijeme. Njegovo ime se ni krivo ni dužno našlo na popisu dužnika koji je Porezna uprava objavila krajem srpnja. Lešić se nalazio na drugome mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji s čak 4,285.338,45 kuna dugovanja državi. Nekoliko dana kasnije njegovo ime iščeznulo je s popisa. Iz lokalne podružnice osobno su mu se ispričali, a ispričala se i šefica Porezne uprave.

- Sastavljanje liste bilo je velik posao, na kojem se radilo mjesecima, ali pogreška se dogodila jer nijedan sustav nije savršen. Ispričavam se gospodinu Lešiću, ali i unaprijed svima koji bi se eventualno mogli naći na popisu iako nisu dužnici - rekla je Nada Čavlović Smiljanec.

Lešić je uvažio ispriku ravnateljice Porezne uprave. Međutim, ne shvaća kako netko može zlorabiti instituciju poput Porezne uprave i na svoju ruku nekoga bezrazložno ocrniti. Zato je angažirao odvjetnika.

- Ne preostaje mi ništa drugo nego braniti svoju čast. Ne želim da u mene netko upire prstom i govori da izbjegavam svoje obveze prema državi - rekao je Lešić.

Zbog sramote će kazneno prijaviti voditeljicu nadzora

Moj odvjetnik kazneno će prijaviti Zlatu Šarčević, voditeljicu nadzora, koja je na svoju ruku sve napravila! Ona će osobno odgovarati za neizmjernu štetu koju mi je prouzročila uvrštavanjem moga imena na stup srama, kazao je Josip Lešić.

Dug platilo 126 poreznih obveznika

Početkom idućeg tjedna istječe rok u kojem su poduzetnici mogli podnositi zahtjeve za reprogramiranje poreznog duga. U prvom krugu podneseno je samo oko 8500 zahtjeva za iznos od oko četiri milijarde kuna. U cijelosti je dug podmirilo 126 poreznih obveznika, koji su uplatili 10,4 milijuna kuna. Još 398 izbrisano je s liste jer su djelomično podmirili svoj dug. Oni su ukupno uplatili 28,2 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...