Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
270 komentara

'Nitko s nama nije razgovarao': Poslodavci ljuti zbog minimalca

HUP nije protiv povećanja minimalne plaće i svi koji mogu danas dižu plaće, ali je protiv jednostranih odluka bez ozbiljnog dijaloga s realnim sektorom, navodi Davor Majetić, glavni direktor HUP-a

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
270 komentara

Nakon što je Vlada na sjednici u petak donijela uredbu kojom povećavaju iznos minimalne plaće na 3000 kuna neto, oglasila se i Hrvatska udruga poslodavaca, koja nije zadovoljna načinom na koji je Vlada donijela ovu odluku.  

BIT ĆE 3000 KUNA NETO Najveće povećanje u 10 godina: Minimalac će rasti za 248 kuna

 Suprotno socijalnom dijalogu, Vlada nije dostavila na očitovanje socijalnim partnerima prijedlog Uredbe o visini minimalne plaće i konačni prijedlog Zakona o minimalnoj plaći niti je prije sjednice Vlade dostavila posljednju verziju kompenzacijskih mjera. Na temu iznosa minimalne plaće imali smo samo jedan uvodni kratak sastanak i nema govora o tome da smo na sastanku imali diskusiju o visini iznosa minimalne plaće niti je Vlada iznijela svoj prijedlog iznosa. O konačnim prijedlozima smo doznali iz medija što je pokazatelj razine socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj - navodi u priopćenju Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

Patrik Macek/Pixsell | Autor: Patrik Macek/Pixsell Foto: Patrik Macek/Pixsell Davor Majetić

'Nismo protiv povećanja, ali smo protiv jednostranih odluka'

Dodaje kako je minimalna plaća tema koja se isključivo odnosi na realni sektor, a poslodavci su u tome najmanje imali riječ.

Zagreb: Bernardić održao konferenciju za medije KOMENTIRAO VLADU Bero 'napao' minimalac, a HDZ poentirao: 'Vidite da se može!'

- HUP nije protiv povećanja minimalne plaće i svi koji mogu danas dižu plaće, ali je protiv jednostranih odluka bez ozbiljnog dijaloga s realnim sektorom. Koji će biti efekt za one koji isplaćuju minimalnu plaću i koji su vezani koeficijentima uz minimalnu plaću ćemo se očitovati kada napravimo analizu među članovima - naveo je Majetić.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message