Obavijesti

News

Komentari 115

Vatikan pobjesnio: Ministrova odluka izazvala je živo čuđenje

Vatikan pobjesnio: Ministrova odluka izazvala je živo čuđenje
3

Talijani se žele upisati na nekretnine, no sud će odrediti kome će pripasti. Glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić nije želio davati nikakve komentare o slučaju

VIDEO

Sveta stolica oštro je reagirala na odluku ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da se ponište sva rješenja kojima se imovina župe Dajla koncem 90-ih darovala Crkvi. Time se nekretnina zapravo vraća Republici Hrvatskoj. 

Šef Ureda za tisak Svete Stolice izjavio je za Večernji list kako ministrova odluka izaziva čuđenje tim više što je premijerka Jadranka Kosor obećala da će problem imovine u župi Dajla riješiti u duhu suradnje. Dodao je da Bošnjakovićev potez nije u skladu s načelom pravne sigurnosti.

- Očito će biti nužno pružiti svim zainteresiranim subjektima mogućnost provjere tog postupka na nadležnim mjestima - rekao je otac Lombardi.

Nitko se još nije uknjižio na nekretnine samostana u Dajli

Ministarstvo pravosuđa donijelo je u utorak rješenje po kojem će se na sporne nekretnine župe Dajla u Istri uknjižiti hrvatska država, no odluku u Porečko-pulskoj biskupiji nitko ne želi komentirati.

- Podržavamo ministra Bošnjakovića, i mislimo da je to zaista najbolje rješenje. Ono što je naše, naše je - komentirala je nekolicina zadovoljnih mještana.

Glasnogovornica Općinskog suda u Bujama Slavica Tomac-Ćirić kazala je da se pulska tvrtka “Abazzia d.o.o” koju su osnovali benediktinci iz Praglije nije upisala u gruntovnicu na nekretnine samostana u Dajli i zemljište. Stavljena je tek predbilježba koja se može aktivirati tek nakon završetka sudskog spora.

- Rasprava je zakazana za 19. rujan. Na sud u Bujama stiglo je privremeno rješenje od Državnog odvjetništva, koje zastupa državu, odnosno prijedlog za osiguranje kojim se zabranjuje otuđenje i opterećenje nekretnina u Dajli - kazala je glasnogovornica Slavica Tomac-Ćirić.

Glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić rekao je kako ne želi komentirati cijeli slučaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk